2015/12/09

Hello From Dressden


Jezdíte na vánoční trhy? Milujete tu kouzelnou atmosféru i vánoční shon? Letos jsem byla již potřetí v Drážďanech a vybrala jsem si na to speciálně sobotu 5.12., kdy se koná tradiční štolový průvod, což je přehlídka všech řemeslnických cechů v dobových kostýmech. Za zvuku hudby prochází ulicemi města dvorní dámy, skupina komíníků, řezníků, mistrů cukrářů a dalších. Atmosféra je úžasná. Řezníci rozdávají klobásky a pekaři malé štoly. Vše vrcholí kolem 12hodiny na náměstí Altmarkt, kde několikatunovou štola začnou krájet nožem o délce 1,6metrů. Můžete si zakoupit originální kousek a podpořit tak charitativní projekt, kterému se část peněz daruje. 
V Drážďaněch je několik trhů, skoro každé náměstí se nějakým pyšní. Najdete tu stánky s punčem, který dostanete ve speciálním vánočním hrníčku. Je tu k prodeji pečivo, salámy, ozdoby i svíčky. I přesto, že tu je několik tisíc lidí, panuje tu zvláštní pokojná atmosféra. Zkrátka Němci si to umí žít. Nemají trhy spojeny s "lovem na dárky", ale spíše s přátelským popovídáním se svařáčkem v ruce.








2 komentáře:

  1. To musí být krása! Já se letos chystám jen do Prahy na vánoční trhy, ale do budoucna bych chtěla navštívit vánoční Vídeň nebo zrovna Drážďany :)

    OdpovědětVymazat
  2. nádhera! rada by som sa tam niekedy pozrela :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane