2016/02/03

Date With Clooney #whatelse


Rande s Georgem? What else si mohu přát? A ke všemu ještě v Praze.
Věřím, že bychom si rozumněli. Oba milujeme kávu a dokážeme si ji vychutnat plnými doušky. Další zjištění...., on má čokoládové oči jako já, nebo já jako on? A oba pijeme Nespresso.
V sobotu jsem zavítala do Nespresso Boutique v CČM, kde probíhalo představení limitované edice kávy od farmářů z Rwandy a Mexika.


Osobně mě vždy fascinují příběhy lidí, kteří se starají o své produkty s láskou, denně pracují na plantážích a ve všemožných podmínkách dají na kvalitu. V Mexiku, odkud káva Tanim de Chiapas pochází se předává její způsob výroby z generace na generaci již 150 let. Kávovníky tu rostou pod ochranou stínu stromů, čímž je ve výsledku dozrávání pomalejší a káva aromatičtější. Tanim de Chiapas, "Srdce Chiapas", má harmonickou chuť, aromatické tóny pěčiva s podtónem lískových oříšků.  Intenzita kávy je 7, je tedy vhodná na ristretto či espresso.



Druhou novinkou je Umutima wa Lake Kivu, "Srdce Lake Kivu", jde o spojení svěžích ovocných tónů. Díky intenzitě 6 si ji můžete připravit nejen jako espresso, ale i lungo, které si osobně vychutnávám ráno.
Obě limitky mají nádherné barevné obaly, které upoutají Vaši pozornost až obchod navštívíte. Pojďte se tedy společně přenést do nejjižnějšího  a nejchudšího státu Mexika nebo k jezeru Lake Kivu ve východní Africe. Při pití kávy zavřete oči, vychutnejte si ji a klidně mi napište, co se Vám  vybaví. Drsné a suché ruce dělníků na plantáži, slunce, sloni nebo něco jiného?  


Uvedení těchto ručně vyráběných káv se neslo v duchu jejich kultur. Ať už to bylo občerstvení či bubnování....nádherná atmosféra, nápomocný profi personál. Cítila jsem se tu skvěle!




Zakoupila jsem obě balení, protože každá káva je opravdu jiná a mě baví si ji užívat a samozřejmě tím, že jde o limitku, nebude na trhu stále.



A nakonec dorazil i George...



4 komentáře:

  1. Moc krásný článek, sama jsem přímo mliovník kávy, a kdykoliv jen ucítím její úžasné aroma okamžitě jí podlehnu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tarani, moc děkuji...naprosto chápu, že kávě se nedá odolat :)

      Vymazat
  2. Veľmi pekné fotografie. Muselo to byť super ♡

    ♡ Shirt Up! & Giveaway ♡

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane