2016/04/15

Egypt- Marsa Alam



Egypt? To myslíš jako vážně, že v této době poletíš do Egypta? Přesně tyto věty jsem slyšela od svých známých a rodiny. Váhání ze všech stran, ale já měla jasno. Letím! To co se má stát se stane a navíc se letělo do Marsa Alam, kde je klid .
Proč Egypt? Přiznám se, nikdy mě extra nelákal, nebyl na mém wish listu, ale náhoda, štěstí, zkrátka osud tomu chtěl, že mé oblíbené svíčky Heart & Home měly na podzim soutěž- nakup, registruj se a tipni si kolik lidí se zúčastní soutěže.  Na to, že jsem měla asi sedm účtenek, registrovala jsem jen jednu a ono to vyšlo! Pár dní před Štědrým dnem mi volali, že jsem vyhrála. V první chvíli mi to nějak nedošlo, ale po setkaní se zástupci mi to docvaklo, poletím do tepla
.
V práci jsem si domluvila v lednu  dovolenou na březen a protože se do cestování nikdo nehrnul, vyhlásila jsem na facebooku blogu soutěž o doprovod.  Docela risk jet na dovču s někým koho neznáte, ale proč vlastně ne? Bude to někdo, kdo čte můj blog a možná mě trošku v rámci virtuálního světa zná.  Pěknou řádku let jsem neměla dovolenou....beru si totiž volno na blogovací akce nebo kurzy a realaxování mě míjí.
Na soutěž se nepřihlásila kvanta lidí. Jednak panovaly obavy z cestování do této destinace, neznámo a samořejmě ne všem vyhovoval termín. Překvapivě se hlásilo i pár pánů, čehož si cením, že mě čtou!

Zájezd v hodnotě dvaceti tisíc all inclusive získala Pavla. Samoživitelka a maminka teenagera. Pohodová ženská, která potřebovala relax.


S Pavlou jsme si zavolaly, domluvily se a potkaly se až na letišti. ...nástup do letadla a skoro tři hodinky letu.  Kolem čtvrté hodiny ranní sledujeme z okýnka nádherný pohled na moře a je jasné, že naše myšlenky už jsou daleko od domova a vidíme se na pláži.

Po přistání se rozdělujeme do autobusů, které nás vezou do příslušných hotelů. Samozřejmě jako vždy, u mě, překvápko. Průvodce nám sděluje, že bydlíme jinde, ale že to je vlastně super, neboť jsme "povýšily" ze 4 hvězd na 5. Luxus!

Přijíždíme k nádhernému resortu Resta Grand a mě dochází, že budu muset opravdu relaxovat a odpočívat. Já holka, která makám osmnáct hodin denně? Představa, že se zastavím mě děsí! Ovšem na recepci zjišťuji, že wifi jede hodně pomalou rychlostí (ještě, že jsem netáhla počítač a články měla napsané předem) a cesta k mailu bude hodně trnitá. " Jane, klid, no stress, se světem se spojíš později, vypni", říkám si.

Ubytování máme nedaleko od pláže i bazénů a kousek od hlavní budovy, kde je nákupní pasáž, několik restaurací, bar a hlavní jídelna. Je tu také společenská místnost, kde trávíme večery během animačních programů. Občas to je doslova psina, např. když se volil Missák hotelu nebo byl večer egyptských tanců a tanečníci nás vyzvali na pódium.

Nemilým překvapením byla černá vlajka jež vlála několik dní. Znamenala zákaz koupání v moři!!! Mě osobně to zas tak moc nevadilo, jednak u břehu plula hejna rybiček a já nemám moc příjemný pocit z toho když se mě dotknou. A kamarádsky rozhodně nevypadaly. :)
Pohodičku jsem si užívala u vyhřívaného bazénu s drinkem v ruce a dopolko trávila čas na hodince aqua aerobiku. Ruka doleva, doprava, výskok pěkně v rytmu hudby a hlavně vodou neohodit další cvičence.

Po osmi letech dovolená a to doslova? V krásném resortu, kolem mě moře, slunce nad hlavou, knížka v ruce, jídlo a drinky. Teplota třicet stupňů. Nic nedělat, slunit se, opálit se....no, trošku jsem se spálila, ale už jsem zase světlá jako Sněhurka. 

V polovině týdne však volám SOS. Opět překvápko, tentokráte nemilé. Probudila jsem se s nateklým obličejem ( fotek Vás ušetřím, v mms mě nepoznala ani vlastní máma ). Skoro jsem neviděla a vypadala jsem jako šarpej. Delegátka nám pro případy nouze vysvětlila, že nemámě jít k hotelovému lékaři, neboť služba je pěkně drahá, ale v rámci smlouvy cestovní kanceláře Blue Style máme pojištění a stačí zavolat "help linku" a oni nám pomohou. Na lince jsem nadiktovala všechny údaje a do hodinky pro mě přijelo auto. Operátorka mi sdělila značku, barvu vozu a jméno řidiče. Děkuji za to! Odvezli mě k lékaři, který konstatoval, že otok je ze slunce nebo z jídla. Jediné co jsem jedla den předtím odlišného byly mořské plody. Potvůrky jedny, že by mi to takto zavařily? Následovaly injekce a léky. Do konce pobytu jsem se ve dne  i večer pohybovala ve slunečních brýlích a připadala jsem si jako tajná agentka. Otok za pár dní zmizel a stejně tak rychle utekla i dovolená.

Následovalo opět balení kufru a návrat do pracovní reality z oblasti, která je skvělým místem pro rodiny z dětmi, protože tu je hodně bazénů a animačních programů. Pro lidi, kteří chtějí opravdu vypnout a nehledají vyloženě aktivní dovolenou. Dny nemusíte trávit jen  resortu, ale dá se vyrazit na výlet lodí a šnorchlovat nebo pozorovat delfíny. Můžete se podívat i do města Luxor nebo si zajezdit na čtyřkolkách. My jsme s Pavlou jeden večer jely do přístavního městěčka Port Ghalib. Milým překvapením tu pro mě byla moje oblíbená Costa Coffee a já jsem dosloa měla Vánoce, protože kafe v hotelu pro mě kafe nebylo.

Pojďte se se mnou podívat na pár fotek a užít si pohody. Další fotky postnu přístí týden, stejně jako "dovolenkový" outfit. Moc děkuji Heart & Home za nádherný dárek a Blue Stylu za skvěle zorganizovaný zájezd.











8 komentářů:

  1. Egypt je krásný :) byla jsem v Hughadě a pak na výlet v Luxoru. A až na ty hrozné teploty (v Luxoru bylo kolem 47 stupňů) to bylo super :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucy, moc děkuji za komentář. To jsi teda chytla pěkné vedro, ale určitě máš skvělé zážitky.

      Vymazat
  2. Anonymní4/15/2016

    Mas krasne fotky a krasny clanek.Sima.,

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní4/18/2016

    Blahozelam. Poznam Luxor.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne fotografie! Snáď sa do Egyptu niekedy dostanem. :) Keby sa máme teraz riadiť tým, kde je bezpečne a kde nie, tak by sme nemohli ísť už ani na Vianočné trhy do Viedne či na prechádzku po Prahe. Teraz je už žiaľ nebezpečne asi všade :(.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahojky, v Marsa Alam je pohoda. Mela jsem strach...,ale jsem rada, ze jsem jela.

      Vymazat
  5. Anonymní8/01/2018

    I'm еxtremeⅼy inspired along witһ your writing talents ɑnd also with the
    structure too your blog. Is that this a paid theme or did you customize it yourself?
    Either way keep up thhe еxceⅼlent high quality
    writing, it is uncommon to look a nice weblog like this
    one nowadɑys..

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane