2016/06/24

Cleaning My Teeth



Dobré ráno!

Už delší dobu jsem plánovala článek o "zubech", respektive o tom, jakou ústní hygienu používám. Opět, berte to jako informaci, protože každému sedí něco jiného. Každý člověk má jiný chrup, někdo bojuje s plakem druhý chce zuby bělejší. 


Na zoubky mám  silnou  partu pomocníků a ještě větší od doby, kdy jsem podstoupila operaci dásní. O zoubky tedy pečuji s vysokým nasazením!

Kartáček je základ.  Já vlastním dražší model, sonický kartáček od Philipsu, konkrétně model Sonicare DiamondClean. Stačí jej přiložit k zoubkům a on už je čistí sám. Má pět režimů ( clean, white, polish, gum care, sensitive)  a jedno jediné tlačítko. Má časovač na dvě minutky, tj. hlídá čas za Vás. Pokud nepospíchám a mám klid, po klasickém clean zmáčknu ještě tlačítko gum care. Je to takové "masírování" dásní.

Kartáček Sonicare mám ráda, perfektně padne do ruky, je příjemný na dotek a o zoubky pečuje dokonale! Má samozřejmě i vyměnitelné hlavice. Dokonce jsem četla, že zvítězil v dTestu.

Není to baterkový model, kterému chybí každou chvíli energie! Dobíjí se po hooooodně dlouhé době a upozorní Vás na to. Na cestování má svůj elegantní "futrálek" s USB nabíjením.

 




Jsem majitelkou i "klasika". Mám ten od švýcarské značky Curaprox, variantu soft. Klasický kartáček si beru např. k zubaři, abych si před prohlídkou zoubky vyčistila a mám jej i v kanceláři, když si třeba čistím zuby po obědě. Prostě Philipse nenosím všude.

Curaprox má polyesterová vlákna, vyhovujeme mi tvrdost štětinek a baví mě jeho barvičky. Cenově se pohybuje od 79 Kč. Je fajn i na letní  "kempování" v tom smyslu, že když jej zapomenete ve společné koupelně, tolik to cenově nebolí....


Silnými pomocníky jsou i mezizubní kartáčky. Naučila jsem se je pravidelně používat. Kupuji různé, dříve od Curaproxu, ale zjistila jsem, že stejnou službu splní i ty z DMka. Na výběr několik velikostí a stojí okolo sedmdesáti korun.

Z DMka mám i nit.  Zvítězila u mě Sensitive Floss. Zkoušela jsem jich mnoho včetně zubní pásky. Tato vede, jednak je dobře široká, neřeže do dásní a má mátovou vůni. Cena 40 Kč.


Do mé "armády" patří i ústní voda. Nemám vyloženě tu svou nej, ale je pravda, že Listerine se u mě objevuje nejčastěji. Minulý týden jsem si v DMku koupila AdvancedWhite, jež slibuje bělejší zuby za dva týdny při používání 2x denně. Stál 139 Kč, což bylo drahé, dá se koupit levněji. Obsahuje esenciální oleje, které pronikají do zubného povlaku. Je hodně "mentholový" a první minuta v puse je opravdu "síla", později intenzita klesá. Po týdnu používání jej chválím zmizela mi jedna menší skvrnka!


Na závěr zubní pasta. Máte svou oblíbenou?

Bylo mi několikrát řečeno, že je jedno jakou pastu používáte, ale, že důležitější je technika čištění. Na pastu tedy trošku "kašlu". Nekupuji pasty slibující extra bělost a pasty přehnaně drahé. Ale teď jsem se s jednou plácla přes kapsu a to Herbadentem za 90 Kč. Proč? Obsahuje totiž 7 bylinek, je bez použití chemických barviv a zkrátka jsem usoudila, že by se to na ty moje zoubky hodilo. Mám už druhé balení a koupím si i třetí. Pomáhá mým dásním, není aromatizovaná, zbytečně moc nepění, zkrátka je mi příjemná a věřím, že mi i pomáhá.

V koupelně mám vždy otevřeno více past. Střídám je.  Když mám chuť na fluoridovou pastu, koupím si ji.  Momentálně je to pasta za 30 Kč od Dontodentu z DMka. V oblibě mám i Vademecum,  Odol či Signal.

A teď se nebojte "vytasit" zoubky Vy a napište mi co používáte? Máte někdo zkušenost např. s ústní sprchou? Je to něco na co mám zálusk, ale zatím váhám.

(S)Mějte se! Krásný den.
                                           Jane



10 komentářů:

  1. Anonymní6/24/2016

    ano, aj ja imam vela produktov

    OdpovědětVymazat
  2. Já nevim, ale ty pasty ať jsou drahý nebo levný - mi příjdou úplně stejný. Když chci bělící efekt a koupím si pastu za 100 Kč - tak to nemá žádný výsledek. A tak si prostě pravidelně a pořádně čistím zuby svým Curaproxem, někdy pastou od paradontax, někdy Odol, někdy zase úplně jinou...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, také je střídám....ted´ vrámci "pooperační" péče jedu v bylinkové :) Na bělení je docela dobrý kokosový olej, zatím jsem se vyloženě do drastičtější metody nepustila :)

      Vymazat
  3. Tak toto je úplne super článok :) Taktiež používam zubné kefky od Curaprox :)
    andreanalens.blgospot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. :) děkuji za komentář a přeji hodně úsměvu na tváři

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, díky za tipy :) Máš to tu fajn :)
    Veronika

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Veru, moc děkuji za pochvalu, vykouzlilo mi to úsměv a pondělí je rázem fajn. Měj se krásně.

      Vymazat
  6. Zuby... to je moje slabina. Mám jeden zub už od mala dost nakřivo a jaksi ne a ne se odhodlat k rovnátkům. Nosila jsem v pubertě nasazovací ale nevydržela jsem je nosit, potom se od toho nějak upustilo a teď v dospělosti bych se k rovnátkům vrátila jenomže ty jsou na pár let a já si nejsem jistá jak dlouho tady v ČR ještě budu. Ústní hygienu dodržuji, to je základ. Z past mám ráda Elmex nebo Paradontax ale nevadí mi ani Odol, já pasty hodně střídám a značku úplně neřeším. Někde jsem se dočetla že na ceně u kartáčku nesejde, spíš je lepší menší hlavička s rovnými štětinami.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terezko, určitě bych se rovnátek nebála. Zkus se poradit s dentistou, dneska je řada moderních vychytávek. Přeji ti ať se ti daří s usmívej se!

      Vymazat
  7. Já mám jako pastu nejraději Parodontax, nebo používám obyčejný kokosák. Od té doby co si čistím zuby kokosovým olejem se mi hrozně spravily a přestaly se kazit díky bohu! (hodně jsem trpěla na kazy ze stresu, to se u některých lidí prý děje a řekla mi to zubařka, jinak hygienu jsem měla vždycky ukázkovou). Pasty Dontodent vůbec nemůžu, měla jsem asi dvě a z obou jsem měla strašně jakoby poškrábané dásně :(.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane