2016/06/22

I Met Flora "Máslová"


Kdo si z mého faceboooku či instragramu pamatuje tuto fotku, která připomíná laboratoř?


Prozradila jsem, že se nejedná o parfémy, ale oleje. V rámci takové "Flora" roadshow jsem na CČM potkala nádherný stánek Flory a samozřejmě, jak víte, já mám většinou foťák v kabelce, takže jsem si to vše blejskla. Flora, značka, kterou mívám v lednici, znám ji . Zastavila jsem se tu i z toho důvodu, že nešlo o klasickou ochutnávku v "sámošce", ale poutavou prezentaci a všichni tu byli moc příjemní. V potravinách bych možná ochutnala a šla dál.......tady jsem ochutnávala, "očichávala" oleje, zkoumala jejich konzistenci, sledovala barevnost a připadala jsem si doslova, jako v chemické laboratoři.



Řada baněk s oleji a u každé z nich i surovina z jaké se olej vyrábí. Míchal se tu i margarín. Flora se totiž nebála odhalit své složení a ukázala, že když máte v kuchyni ty správné ingredience, umícháte si margarín v klidu domova a je to docela rychlovka! Ráda jsem se koukla přímo "pod pokličku".


Osobně si Floru kupuji již pár let, momentálně "ulítávám" na té nové, "s máslem", ale akci máslenka jsem prošvihla :( (dávala se jako dáreček k nákupu).  Dostali jste ji ?

Dle fotek je parádní a při pohledu na ní hned vidím nádherné víkendové snídaně, které si dopřávám spíše o víkendu, kdy nikam nespěchám, dám si celozrnné pečivo a tohle "máslíčko".  Vlastně nic dalšího nepotřebuji....



Varianta s máslem obsahuje kvalitní rostlinné oleje ( slunečnicový, lněný, řepkový) s omega 3 a 6 mastných kyselin. V rámci toho, že jím zdravě a sleduji etikety, vím, že Flora pomáhá udržovat i moje srdce zdravé. 

Jakou chuť margarínu, ano Flora je margarín, máte rádi? Moje mamka, třeba preferuje "Goldku", na vaření a pečení a já střídám light a tu s máslem:)


V CČM jsem dostala i brožurku s recepty a ochutnala spoustu "jednohubek" a věřte, že návštěvám se teď rozhodně mohou sbíhat sliny.

Zachutnala mi pomázánka s uzeným lososem, kterou nemusíte dávat na pečivo, ale třeba na okurku. 
Lahodné, lehké, osvěžující. A recept?

80 g Flora s máslem, 150g uzeného lososa, kdo chce přiostřit dá lžičku wasabi, 1/2 lžičky sojové sweet omáčky, 60g plátků nakládaného zázvoru, 1 lžíce citrónové šťávy, 1 okurka, 60g mořské řasy wakame, na zdobení buď bylinky či sezamové semínko.

Postup: Uzeného lososa rozsekáme na drobné kousky a v míse smícháme s Florou. Přídáme wasabi, jemně nakrájený zázvor, citrónovou šťávu a sojovou omáčku. Promícháme. Připravíme si nakrájenou okurku na kolečka a zdobíme. Posypeme  např. bylinkami. 

Pro inspiraci můžete kliknout na další recepty, mě láká quiche. A Vás?

Nechte si  chutnat!



1 komentář:

  1. Anonymní6/22/2016

    Dobry den, to jsou krasne fotky. Ja jsem tu akci take videla a je fakt, ze to tam bylo moc pekne. Ochutnavka a veskere vysvetleni.Zdena

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane