2016/07/14

Reality Project Proměna- Food


Dobré ráno,

Dnes tu mám pro Vás další pokračování článků o  projektu Proměna. Představila jsem Vám o co šlo. Společně jsme i cvičili. Dnes se dozvíte, co jsme po celou dobu jedli. 

Jídlo k hubnutí patří, tak to je!!! Kdo si myslí, že když chcete zhubnout tak nejíte, je to blbost!!!

O stravu se nám během pracovních dní starala  firma Fitness Food Menu střední Čechy. V podstatě šlo o jakousi krabičkovou dietu. Po dobu třech měsíců jsem si zvykla na luxus. Každé odpoledne na mě zazvonil "poslíček" a předal mi tašku plnou jídla na další den. Výhoda je, že nepřemýšlíte co budete vařit, nechodíte nakupovat a tím pádem doma nemáte žádné "mlsky" , které by Vás mohly lákat. 

Jídelníček byl pestrý od snídaně až po večeři. Pět krabiček na celý den!

Časový harmonogram mezi jídly byl 2,5 až 3 hodinky, plus pitný režim. Ten pro mě problém nebyl neboť jsem zvyklá pít minimálně dva litry vody. Nepiji limonády, jen obyčejnou vodu z vodovodu do níž si v létě přidávám mátu nebo citrón. Co se týká rozestupy mezi jídly, dá se to vzládnout, když je vše připraveno. Postupem času si i Váš organismus zvykle na dobu, kdy chce doplnit dávku energie a vy se automaticky najíte. Nejde o to jíst hromady jídla, ale malé porce v pravidelných dávkách. Všichni to víme, ale často chybujeme!

Na začátku jsem měla problém sníst tehdy pro mě "velké" množství snídaně. Dnes mi taková porce přijde normální a nabije mě na celý den. 

Krabičky měly výhodu i v tom, že jsem jej mohla  vzít kamkoliv. Po celé tři měsíce jsem neměla vyloženě problém  s tím, že bych něco nejedla. Jednou se v meníčku sice objevil králík, kterého nejím  a tak jsem si uvařila něco jiného. Pokud někdo má alergii na lepek, něco nemůže jíst, musí to samožřejmě nahlásit, aby předešel zbytečným problémům. Vše je o komunikaci.

Jídlo mi vozili domů, ale ne každý den jsem mohla "tašku" převzít. Proto existují  i odběrná místa. Já jsem volila "naše"  fitko. Někdy se stalo, že jsem přijela z práce pozdě a pro jídlo jsem si běžela až ráno. Čekalo tu na mě.

Co jsem se naučila?
Konečně si hlídám pravidelnost i množství jídla. Hodlám u toho vydržet! I když moje kamarádky vědí, že já jsem se nikdy nepřejídala a nejedla "prasárny". Každopádně pravidelnost mi chyběla, teď jím za každé situace a nebojím  se prostě říct, že se musím najíst!

Momentálně už "jedu" svůj plán, projekt skončil a já se s Vámi podělím o dojmy i výsledky- o pocit štěstí i menšího zklamání. 

I nyní se snažím jídlo připravovat předem. Krabičkuji, mám v tom systém a občas jedu do práce s taškou plnou jídla. Jíst se musí!

No a pokud zvažujete nějakou dietku, změnu životního stylu, nekomplikujte si život hubnoucími nápoji nebo pilulkami, jděte do toho s rozumem! A začít  s krabičkami není rozhodně špatné řešení. Koukněte v okolí, zda zrovna u Vás není společnost, která "krabičky" nabízí.

                                                                                zdraví Vás krabičková Jane









Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane