2016/11/01

Who I Am?


Dobré ráno!
Dnes je pro mě velký den. Před mnoha a mnoha lety se totiž narodila malá Jane. 1.11. je datum, které je jednak plné jedniček, ale také je spojeno se svátkem všech svatých. A do toho se narodím já. Absolutně nezávislá, nezkrotitelná holka, jedináček, který byl vychován v tom, že když něco chce, musí si na to ušetřit a nebo si to nějak zasloužit. Tak proč se říká, že jsou jedináčci rozmazlení?




Během první lekce angličtiny jsem zjistila, že jsem Jane. A jménu Jana, mimo oficálních dokladů, dala vale. Ta Jane se ke mě hodí víc. A nebo je to tím, že zase nechci splynout s davem

Kdo však jsem? Jsem typická štírka a jsem na to hrdá! Tvrdí se o nás, že jsme výjimeční, ale to je vlastně každý z nás. Je pravda, že působíme sebevědomě a často nepřístupně. Neřekla bych, že jsem extra nepřístupná, ale spíše zamyšlená. Ráda znám odpovědi a nebojím se prostě ptát, proč a jak. Život je plný nezodpovězených otázek

K tělu nepřipustím jen tak někoho. Mám sice moc ráda společnost a lidi, ale těch mých nej mám pomálu. Jsou to přesně ti, kterým můžete zavolat i o půlnoci. A moc si jich vážím!

My štíři máme výjimečně vyvinutou intuici. A to je něco, co nikdy nedokážu pochopit. Občas je težké někomu vysvětlit, jak je možné, že to víte, když ten druhý nemá ani tušení. Intuice je něco, co mě opravdu nikdy nezklamalo a můžu se na ní spolehnout. 

Když už jsme u zklamání. To je náš velký problém. Jakmile nás raníte, lžete nám nebo nejednáte fér, dokážeme se uzavřít sami do sebe a těžko odpouštíme. Opravdu hodně těžko. Štír má rád upřímnost a otevřenost. Takových lidí si nesmírně ve svém životě cením. Nemám ráda poplácávání po ramenou s dodatkem: „ Je to ok a všechno bude fajn.“

Možná jsme naivní, ale věříme v dobro a spravedlnost. Dokážeme jít za svým snem i vášní. Štíři jsou oddaní a věrní. Když se zamilujeme, je to láska na věky věků.

Kdo je Jane v reálném životě? Je přesně taková jaká je. Tvrdohlavá a svá. Má plnou hlavu snů, nápadů a má ráda nezávislost. Moje představa, že pracuji od do a nevidím do nevidím v openspacu, kde jeden kouká na druhého, mě děsí. Nemám ráda kontrolování. Když svou práci miluji, dělám ji naplno a dokáži si ji skvěle zorganizovat. 

Mám čas i na koníčky. Dříve to byly výstavy psů a vedení psího týmu, kterému jsem říkala "Áčka", protože tam patřila trojka těch nejlepších a pro mě to bylo nádherné období, kdy jsem se naučila, že podstatou není výhra, ale být dobrou koučkou, která své svěřence dokáže motivovat , věřit jim a pomoci k té nejlepší prezentaci. Stala jsem se hrdou psí mámou, i když jsem vystavovala pejsky někoho jiného, ale pro mě to byli moji svěřenci s kterými jsem dobyla Německo, Polsko i Černou Horu. Dnes mě baví blog, který je mou druhou prací. Ráda fotím a sportuji. Ve fitku mě potkáte minimálně čtyřikrát v týdnu

Možná jsem vážně tohle všechno měla souzeno od sudiček, když stály u mé kolébky. Mám totiž svobodnou práci, kde intuice, cit i určitá tajemnost, hrají hlavní roli. Jsem headhunter, a to už skoro deset dlouhých let. Je pravda, že v poslední době mě láká svět marketingu, starání se v agentuře o klienty, pečovat o jeden brand. Zkrátka: Věnovat se PR či marketingu. Být tvůrčí a kreativní. Možná pracovat i v redakci a občas vycestovat s kufříkem na služebku, což je něco, co mi v mé práci chybí. A vidíte, zase si sním.

Každopádně jsem obyčejná ženská, bez kabelky LV a s obyčejným mobilem bez jablíčka. Mám obyčejné starosti jako vy. Jak zaplatím složenky, zda ušetřím na dovolenou, kdo mi opraví třeba pračku, přivrtá obrázek a kdy si konečně uděláme s holkama dámskou jízdu. Občas podléhám kabelkám nebo ony mně? Miluju hafany, lidi, eventy a dobrý kafe! Nepodlehla jsem elektronickým kalendářům, ale stále jedu v klasických papírových diářích.

Nemluvím sprostě, jsem slušňačka a dokonce nepiju ani alkohol. Když už si něco dám, je to dvakrát do roka piňa colada. 

Bydlím skoro sto kiláků od Prahy, ale jezdím tam za prací. Chodím do práce, vracím se večer a do toho mám ještě stihnout uvařit a uklidit. A najednou mu čas ještě zabírá blog, můj prostor kam píšu a užívám si momenty života. A právě těch si posledních pár let, kdy jsem zažila dvě hodně velké ztráty, které mě pořád bolí, vážím víc, než na sto procent. Tehdy jsem padla na své psychické dno, probrečela dny i večery, ale dokázala jsem vstát a mnohem více se opřela do práce! Každá chvíle totiž stojí za to, každý moment i každá minuta i vteřina. A odměnou je pro mě i to, že jsem nominovaná v blogerce roku za což moc děkuji vám všem. Pokud mě chcete podpořit, hlasuje se zde. Nesmírně si vážím každého hlásku! 

Co si přeji? Je to možná klišé, ale být zdravá a šťastná. Vzpomínám si, když se na konferenci Equal Pay Day u kulatého stolu Mirka Čejková zeptala, co v životě chceme. A já ji řekla, že být šťastná. "Gratuluji, já tuto odpověď hledala celý život a vy to víte." Jenže Jane, to ví už od útlých let. Vlastně tak vždycky měla jasno, co chce. Težkým úkolem bylo naučit se mít sebe ráda, což v období puberty nebylo lehké, ale zvládla jsem to. 

O čem s ním? O tom, že jednou budu mít byt s teráskou či balkonem, kde budu sedět s noťasem a pít kávu a psát pro vás článek. Že zase jednou budu chodit na procházky se psem a svět bude spravedlivej.

xoxo Jane


dnes už jsem velká holka...

Jane & Ája...tohle nikdy nesmažeš...propojenost, tým


dokážu skákat radostí


...jupí, nejhezčí pár psů výstavy


motivace týmu, no stress..soustřeď se , nekoukej jinam, ať se třeba ostatní staví na hlavu, jsme jen my, tady a teď


holky z týmu A


ukaž své já, žij!

7 komentářů:

  1. Anonymní11/01/2016

    Jani, úplně bulím jak želva, krásně jsi to napsala a držím palce. Katy

    OdpovědětVymazat
  2. Jane, jsi opravdu jedna z mála žen, která opravdu ví co chce a dokáže si za tím jít.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milane, můj věrný čtenáři, určitě je nás více. Moc děkuji za komentář! Vážím si ho.

      Vymazat
  3. Moc hezký článek, milý a od srdíčka... Přeji opožděně všechno nejlepší do dalších let a splnění všech Tvých snů...:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janičko, moc děkuji za milá slova a přání. Hezký den.

      Vymazat
  4. Moc pěkný a upřímný článek. Snad jeden z nejlepších, co jsem od tebe četla. Opožděně všechno nejlepší k narozeninám a hlavně ať jsi šťastná!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane