2017/02/28

What Is On My Desk?



Psala jsem vám o tom, že mít "home office", vyžaduje disciplínu. Dnes společně nakoukneme na můj pracovní stůl.
Stůl mám velký tak akorát. Klasický model z Ikey, který vlastním asi pět let. Vzhledem k tomu, že tu trávím minimálně 11hodin času denně, zařídila jsem si jej tak, aby se  mi tu hezky a dobře pracovalo.

...pojďte dál, postupně vám představím sve pracovní "království" a všechny pomocníky.


Klasický pracovní den! Bloky, papírky, kafe a telefony.


Srdcem pracovního stolu a bezpochyby mým největším pomocníkem je notebook. Mám značku Lenovo. Respektive noťas je služební, takže jsem si ho sama nevybrala a až jednou budu měnit práci budu ho vracet, pokud nebude možnost odkoupení. Musím však pochválit naše IT (Michale, díky!) , mám ultrabook, tj. úzký noťásek, který se vejde do kabelky.
Služební noťas má i nevýhodu, omezení, nemůžete tam nic stahovat jako filmy a hrát hry. Což mě osobně nevadí, protože na to jsem nikdy nebyla. Je to "půjčená" věc.

Ostatní "IT" vychytávky už jsou mé. Jako třeba stříbrná myška z Tchiba a bluetooth repráček Leitz, který je super nejen na poslech hudby, ale i konferenční hovory. Nemusím v ruce držet telefon nebo mít sluchátka na uších, ale můžu dát reprák na max a klidně cupitat po bytě či kanclu. Volání je hned o něco zábavnější a věřte, že o tom něco vím! Denně volám třeba třiceti lidem.




Stojánek na tužky je u mě jasná věc. Neumím mít na stole jen jednu propisku. Mám jich hodně! Ať už jsou to fixy, gelová pera nebe zvýrazňovače. Ve stojanu mám i nůžky a nožík z Koreje na otevírání dopisů. Do stojánku "usazuji" jeden z mobilů. Ano, mobily mám dva! Služební a soukromý. A neptejte se mě, proč nemám jeden na dvě simky, prostě to nechci. Jsou chvíle, kdy chci služebák nechat doma....a kdybych měla 2v1, vím, že neodolám a podívám se na něj. Pracovní je Nokia Lumia a používám ji čistě na volání a sms, případně psaní emailů. Řada funkcí je tu pro nás "bloggery" bloklých. Jelikož práci a soukromí odděluji, nechci psát IT o povolení mít v mobilu facebook či instragram. Můj vlastní mobil je Honor 4C. Levný, mě naprosto dostačující mobil na volání, sms, instragram. V tomto směru nějak nepotřebuji utrácet peníze za "jablkovou" módu. Navíc opravdu nejsem technický typ a tyto věci kupuji intuitivně.





Od značky Leitz mám i plastový stojan na časáky, A4 papíry, katalogy. Odkládám sem magazíny, které zrovna čtu nebo v nich mám něco poznamenané a budu se k nim vracet. Papírové stojánky mě nebaví. Jednak proto, že řada z nich "neunese" zátěž a padá k jedné straně a také i z toho důvodu, že když se vám náhodou na stole něco vyleje, buď pustí barvu, zkrabatí se....zkrátka je po nich. Plastový mám forever! Plusem je i výrobce Leitz, jež řada "kancelářských myšek" zná jako německou top značka, která dodává prvotřídní výrobky pro archivaci a ukládání dokumentů. Jenže oni toho mají mnohem více než jen šanony a vzhledem k tomu, že "desky" se osvědčily, zkusila jsem i další produkty a mohu je jen doporučit. Kvalitka i hezký design!


Co by to bylo za stůl bez lampy. Hlavně když jej máte umístěn v místě, kde není moc světla. Tuto lampičku mám už asi dvacet let. Ani nevím odkud je. Prožila pár stěhování a letošek je asi její poslední rok, protože mi její světlo moc nevyhovuje a přemýšlím o nové. Máte nějaké tipy, aby mě ze světla nebolely oči a zároveň lampa svítila na celý pracovní prostor?

No a hrníček? Klasika. Bez kafíčka to rozhodně nejde. Tento jsem kupovala na ČM ve Starbucks a momentálně je můj oblíbený na první ranní "lungo" kávu.


Diáře a bločky jsou věčnými pomocníky. Nenajdete u mě "apky" na plánování času a další moderní počítačové/mobilní vychytávky. Raději si vše píši. Dokonce mám dva diáře. Pracovní, který nosím v kabelce a beru jej na schůzky.  Je kožený, z prodejny ADK a každý rok si do něj kupuji náplně. Druhým diářem je Momentee alias "Momentíček", ten mám na stole stále. Zaznamenávám si do něj "blogovací" věci. 
Dále používám blok, který většinou nosím s sebou do kanceláře na porady, briefingy s kolegy a na schůzky s klienty.

No a lepíky, post-ity! Malé lepící papírky si kupuji všude možně. Tyto mám z Primarku. Píši si na ně nákupní seznamy,  různé úkoly, připomínky. Mají tu výhodu, že je můžete nalepit kamkoliv. Klidně i na ledničku!  Když úkol splníte, jednoduše je odlepíte a vyhodíte. Lepíky mě nikdy nepřestanou bavit!


Jelikož mám hodně pracovních projektů a nechci úplně přehltit noťas archivováním nebo otevíráním mnoha "oken",  pár věcí tisknu a ukládám do šanonu. Zvolila jsem pozitivní růžovou barvu! Tento šanon má super gumičkové zapínání, což je plus! Když totiž někdy jedu ke klientovi a netáhnu noťas, mohu si tam dát aktuální stav mé práce, reporty atd. Šanon jednoduše "zavřu", tudíž se v metru nebute otevírat a nikdo do něj nebude nakukovat. Vypadá elegantně a na jednání nikoho neurazí, ba naopak okouzlí! Je v něm i poutko na tužku a když zrovna s sebou nemám blok, jednoduše do něj dám pár čistým papírů. Vše mám tak dokonale pohromadě. Mohu doporučit i pro studenty! Všechny přednášky máte pohromadě! Mezi jednotlivé předměty stačí dát oddělovače.




..."holčičí království". Nejoblíbenější část stolu, kterou často měním. Na černém tácku z Ikey mám položeny moje "holčíčí" nebytnosti. Voňavku ( EDT 004 z Manufaktury), krém na ruce od Sportique a mintový EOS z Elnina, o kterém jsem vám psala zde a je super!
Někdy mám na tácku svíčku, kterou pálím od rána do večera. Aktuálně tu mám kaktusek, poslední z trio Ikea sady, který u mě přežil. Ozdůbku motýlka, tuším, že z NanuNana, lepíky a něco na nervi. Sladkost v podobě nových Mentosek v naprosto neodolatelné kombinací Choco Mint, kterou miluju od mala!!!! Už jste je ochutnali???? Jsou moje nejoblíbenější!
Pak tu mám roztomilý telefonek (z Tigeru), který slouží jako stojánek. Buď tam připlé účtenky nebo nějaké slevové kuponky a teď tu je kartička do Paula, kterou už bych měla využít.





Na stole mám vážně hodně pracovních věcí a bydlím v jednopokojovém bytě. Když nechci koukat na "práci" nebo má přijít návštěva, vše "nahrnu" do krabice. Bloky, papírky....mám tam i nabíječky a další věci. Zavřu a uložím do poličky!

...a pak je celý stůl doslova uklizený.

Jak to máte vy s pracovním koutkem? Co nesmí chybět na vašem stole?


                                                                                                      xoxo  "lepíková" Jane




9 komentářů:

  1. Tak na takom pracovnom stole sa musi dobre pracovat. Tiež mám notebook Lenovo a myslim, že su to jedny z najlepších značiek notebookov.
    Inak velmi sa mi páči ten nápad s táckou a holčičimi nutnosťami :) Viem si to predstavit na stole u seba v kancelárii :)
    Štýl ženy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzko, děkuji. A "holčíčí" koutek si rozhodně pořiď, den je hned veselejší :)Měj se krásně.

      Vymazat
  2. Ou tak teď se stydím, protože po mém dnešním útoku můj stůl vypadá katastrofálně.. musím si z tebe vzít příklad!! perfektní :O :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní3/01/2017

    Janiiiii, já nemám slov. To je prostě super a okamžitě jdu na stole realizovat tento girls koutek. Dám si tam čokoládu, no ta svíčka je super nápad, jsem zvědavá co na to můj protivný kolega:). SUPER ČLÁNEK: Hanča.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak takový typ článku by mě nenapadl, ale vypadá to parádně a moc se mi líbí jak to máš uspořádané :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj. U mě to bylo logické o tom psát a navazovalo to na článek o Home office :). Děkuji.

      Vymazat
  5. Super fotky! Veľmi sa mi páči, že aj napriek tomu, koľko je tam vecí, je to všetko pekne zorganizované a všetko má svoje miesto :) Veľmi ma zaujal nápad s podtáckou na drobnosti a rozmýšľala som nad ním aj ja!

    www.frenchstyle.eu

    OdpovědětVymazat
  6. Ano, věcí je hodně, ale všechny je ke své práci potřebuji :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane