2017/03/24

Book Blogger Merenda I.


Minulý  týden se konala první "blogerská merenda" vybraných blogerů. A bylo to něco! Nejen plná místnost holek a kluků, knihomolů, ale i knížek, jídla a hlavně pohodičky a to dokonce i při soutěžním testu! Jo, čekalo nás i soutěžení a 30 otázeček! 
Kromě toho, že jsme se dozvěděli, co vyjde za knížky, potkali lidi z různých nakladatelství, měli jsme tu čest si popovídat s překladatelkou "Fantastických zvířat" a samozřejmě nějaké ty knížky prolistovat a jednu si ulovit.

Celé setkání bylo příjemné a já moc děkuji za pozvání! Jsem moc ráda, že díky tomu vám mohu sdělit, co se v letošním roce objeví v knihkupectvích. 






 

NOVINEK bude hodně! Tudíž uvolněte poličky ať máte místo. Těšit se můžete na rok s Harrym Potterem. Jeho vydání slaví 20 let a  bude řada reedic, ilustrovaných vydání, nových scénářů a "Bradavických učebnic".


V dubnu vyjde dětská knížka "Dubánci-příběhy jednoho roku".  Malé postavičky z ryze lesních materiálů dobývají internet, ale určitě si je oblíbíte i "na papíře". Zažijete s nimi spoustu dobrodružství! 

Pro milovníky krimi vyjde např. "Žížeň" od Jo Nesba. Radka Třeštíková v květnu vydá knihu s detektivní zápletkou a teenageři, repektive holky, se ve stejném měsíci dočkají prvního dílu série, která se ve Velké Británii zařadila do žebříčku pěti nejlepších knih pro mláděž. "Víš, že tě miluju?"...a já se na ní těším, protože ji napsala Estelle Maskame. Začala psát ve třinácti letech na Wattpadu a získala přes 4 miliony sledovatelů. 


Další "hot news" bude bezpochyby knížka, kterou ilustruje Léna Brauner. "Justýnka a asistenční jednorožec". Jak to dopadne s holčičkou, která nemá fantazii a vidí svět šedivě a nudně?

...tak to a mnohem více jsme řešili na "merendě" a já jsem okukovala tuto knížku "Cesta časem" od Petera Goese. Je VELKÁ! Jako fakt velká a když jí otevřete je tam vše od původu života. Listujete, čtete a jste uchváceni nádhernými kresbami.  Jde o světové dějiny v obrazech a mohu říci, je to skvost! Knížka potěší nejen milovníky historie, ale i malé školáčky, kteří se třeba trápí s dějepisem.  Je to cesta časem doplněná historickými okamžiky jež vás může motivovat k dalšímu studiu, ale také vám umožní pochopit leckdy nelehký příběh dané doby. Nakoukněte.....je to nádhera!






Milí čtenáři, jaké knihy máte rádi? Dáváte přednost detektivkám, červené knihovně či naučným knihám?



6 komentářů:

  1. Já tak závidím všem knihomolům ! V příštím životě se mi snad poštěstí a taky budu jedním z nich :). Akce vypadá z fotek moc povedeně !

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. Bylo to příjemné setkání a ty knížky.....

      Vymazat
  2. Anonymní3/26/2017

    Vypada to krasne a ta velka knizka je naprosto uzasna. Hodila by se mi jako darek.

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní3/27/2017

    Krasna encyklopedie

    OdpovědětVymazat
  4. Nevybírám mezi žánry, ale příběhem. Musí mě zaujmout, pohlit a to jsem pak schopná pročíst celou noc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ..přesně tak. Celou noc už teda moc nezvládám :)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane