2017/03/15

Manufaktura Daisy Time


Jaro už se pomalu hlásí a s ním přichází i jarní "kytičková" kosmetika.

Budu se opakovat, ale Manufaktura mě neustále překvapuje!
Vždy když mi přijde jejich balíček s novinkou, je to pecka. A pak dojde další  a zase. Dokolečka dokola a mě jejich produkty baví. 

V limitce hraje vždy hlavní roli jedna přísada. Tentokráte je to "sedmikráska". Možná si pamatujete loňský sedmikráskový elixír. Byl dokonalý!


Sedmikráska není jen tak ledajaká "kytka", ale obsahuje cenné minerální látky, ovocné kyseliny, proteiny, aminokyseliny a další. Díky tomu se pak náš organismus cítí skvěle. Pokud bychom zabrousily do historie, zjistíme, že sedmikráska se používala na přípravu elixírů krásy už během renesance. Výtažek z této nenápadné luční květinky napomáhá ke zklidnění, hydrataci, rozjasnění i omlazení pleti. Ano, dámy, elixír mladí existuje!

Limitovaná sada obsahuje osvěžující bylinný sirup, krém na ruce, sprcháč a čaj.

Hydratační sprchový gel & šampon 2v1 navíc obsahuje mandlový olej. Svou "luční" vůní je ideální na toto předjarní období. Ocitnete se s ním v bezstarostném světě, alespoň tedy po dobu sprchování. Dá se použít i jako šampon. Nádherně pění a opět, ta sedmikrásková vůně! Pro mě návrat do dětských let k babičce. 215 ml stojí 139 Kč.



V hydratačním krému na ruce je obsaženo i bambucké máslo. Díky tomu je pokožka rukou hebká a hydratovaná. Po rozetření ucítíte velmi jemnou vůni. Krém stojí 149 Kč/100 ml. Momentálně jej mám na pracovním stole a nemohu si jej vynachválit. Žádné mastné fleky na klávesnici!



Bylinný sirup! Je to můj druhý v životě (první jsem měla jablíčkový). Tento je doslova osvěžující a ideální pokud si připravujete domácí limonádu nebo drink s ledovou tříští. Osobně mám sirup ráda z několika důvodů.  Zaprvé výborná kombinace chuti citrónové trávy, mateřídoušky a samozřejmě sedmikrásky. Zadruhé je tam bio třtinový cukr. A zatřetí se hodí skvěle do mé zdravé stravy, třeba na proteinové palačinky, na které si dám ovoce či jogurt a pak zakápnu sirupem! Mňam!



Posledním produktem je čaj! Sypaný a voňavý a zelený. Můžete jej doplnit i sirupem, ale já raději samotný, bez přísad. Dávám si ho většinou večer asi hodinku před spaním. Mám pocit, že i díky heřmánku a lípě zklidňuje a lépe se mi spí. Kromě toho má zelený čaj příznivé účinky na lidský organismus- posiluje imunitní systém, podporuje hubnutí atd.  80 gramů stojí 109 Kč a je v hezkém balení.

Líbí se vám sedmikráska? Mě moc!



8 komentářů:

  1. Tak to jsou nádherné věci - úplně miluju jejich obaly! :)
    Mr. Kev

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Michalko, děkuji. Manufaktura to prostě umí!

      Vymazat
  2. Manufaktura je vždy úžasná. Na sedmikrásku se budu muset podívat, docela mě láká. Miluju jejich krém na ruce se švestkou nebo s vínem. :)

    Medvědova slečna

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj medvědová slečno, máš pravdu švestka je nádherná, pro mě taková "hřejivá", příjemná na zimní odobí. Sedmikráska už evokuje jako, probouzející se přírodu a nával další energie. Určitě něco vyzkoušej. Ani jeden produkt tě nezklame!Měj se krásně.

      Vymazat
    2. Je taková hřejivá. Ve mně probouzí takovou až tutti frutti vůni, kterou mám moc ráda. :)

      Vymazat
  3. Anonymní3/21/2017

    SUper tip na jako toping na palačiny, říkám si co si n to dávat místo třeba jiných sladkých sirupů.Ráda zkusím.

    OdpovědětVymazat
  4. Jako malá jsem vždy mámě nosila kytičku sedmikrásek a mám ji spojenou z dětstvím. Už jsem omrkávala na dalších blozích a všichni jsou nadšení. Já uvažuji nad krémem na ruce, protože ty od Manufaktury mám nejraději :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je krásná vzpomínka! Vlastně je hezké, že zdánlivě "obyčejná" kytka v sobě ukrývá tolik nádhery.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane