2017/08/07

Bílkoun Foodies


Zdravím vás.

Dnes vám představím pár potravinových produktů, které jsou v mé kuchyni poprvé a už našly své využití.
Možná jste je na trhu zaregistrovali a kupujete je. Schválně už jste se potkali s "Bílkounem"?

V mém okolí jej  znají kamarádi vegani a především i sportovci. Jde totiž o výrobky s vysokým podílem bílkovin (kolem 16% a s nízkým počtem Kcal). Zdravý životní styl a mnoho možností jak jej využít.

Tenhle Bílkoun mě hodně překvapil! Dá se koupit v různých variantách. Můžete jej mít nasladko s příchutí banánu či vanilky a nebo naslano v pikantní či uzené verze. Pokud zvolíte bez příchuti tj. bílého klasika, doladíte si jej dle svých chuťových preferencí.

Inspiraci a řadu receptů najdete na stránkách Papei.
Mě samozřejmě přes léto baví ty nejlehčí, protože se mi nechce trávit čas v kuchyni. Takže nejčastěji bílkouna přidávám do salátů, ale i třeba na pečenou zeleninu nebo maso. Výborný je i do rizota!

Sladkého mám nejraději na snídani v oblíbené rýžové kaši a nebo jej mírně osmahnu na kokosovém oleji, dám na něj bílý jogurt, čerstvé ovoce, kapku medu a někdy i skořici.  Rychlovka za pár minut.

Bílkoun je v krabičce po dvou kusech a každý kus je zavakuovaný zvlášť. Cena v akci 39,90 (např. Tesco). Pokud jste jej neměli zkuste jej a napište mi, jak jste si jej připravili.




Další novinkou, kterou jsem objevila, jsou chytrá VEJCE v krabičce! No vážně, vejce už se dostala do krabiček! Varianta bílek a žloutek obsahuje 4 vejce. Krabička s bílky 7 kusů a tu využívám nejvíce! Důvodem je hlavně to, že oddělování žloutku od bílku mě nebaví a pak nevím co dělat se žloutkem, když ho zrovna nemám jak využít. Tudíž za tuto vychytávku palec nahoru
Vajíčka se chovají jako klasická vejce, zažila jsem i "pukavcový" stav.  Cena v akci 19, 90 (Kaufland).



Díky této vychytávce jsem se konečně odhodlala upéct si fitness koláček. Neustále totiž na instagramu sleduji fitnessačky, jak si užívají zdravých dezertů a  už jsem na tuhle mňamku prostě dostala chuť.  Nevím, proč jsem si ji neupekla dříve, protože k tomu stačí málo věcí, někdy i improvizace a hlavně je to rychlé!


Recept: Na formu viz níže jsem použila cca 100 g rýžové mouky ( můžete i jinou, já měla doma jen tuto), krabičku bílků od Papei, cca půlku kypřícího prášku a asi 80 g ovesných vloček. Nicméně vše jsem brala odhadem. 

Postup: Z bílků vyšlehejte sníh, ale ne úplně tuhý. Přidejte mouku, vločky, kypřící prášek a promíchejte. Pokud se vám konzistence nezdá, přidejte vločky. Vylejte do formy a nechte péct kolem pětadvaceti minut.
Jelikož je koláček sušší, potřete jej ideálně arašídovým máslem, ti, kteří nedrží linii, mohou dát Nutellu. Pokud máte menší formu a tím pádem vyšší koláč doporučuji překrojit na dvě vrstvy a dát máslíčko doprostřed, případně marmeládu. Fantazii se meze nekladou.
Navrch dejte ovoce.

Tento recept má mnoho variant, můžete jej vyzkoušet  s proteinem, jogurtem, přidat skořici...atd. Já bych příště chtěla přidat sladkou variantu bílkouna.

No a teď už si pojďme dát kafíčko....







#piarko

1 komentář:

  1. Anonymní8/11/2017

    videla jsem to v tescu,ale netusila jsem jak to pripravit. zkusim do salatu

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane