2018/04/19

Fialky a vzpomínky na babičku


Pamatuji si na doby, kdy se to nejen ma mezích, které vedly k mé babičce, fialkami hemžilo. A na poutích se prodávaly fialkové bonbóny. Byla to doba dětství, her, běhání po loukách a povídání si s babičkou. Dokonce jsme měly i takové kosmetické dýchánky, které spočívaly v čištění pleti a vždy se konaly u  šálku rozpustného kapučína.


Když mi přišla fialková řada od Manufaktury, vybavily se mi všechny vzpomínky. Nostalgie a trošku retro. Slzy v očích, protože s touhle "mou" babičkou jsem si tolik rozumněla. Uvařila jsem si i rozpustný nápoj, Chai (tradiční indický nápoj, jež je směsí čaje, mléka a koření.), aby ten "návrat", byl co nejreálnější. To "naše" kapúčo, je na mě sladké, tudíž pokud mám chuť na něco jiného než kávu, volím Chai nápoje, kterých je např. v e-shopu Alkohol.cz na výběr z několika variant.


Z produktů mi úplně nejvíc tuto dobu připomíná fialková plěťová mlha. Je to jako bych se znovu přenesla do věku té malé holky. Zavřu oči, stisknu rozprašovač a ucítím, jak lehounka fialková mlha osvěží mou pleť. Všechny ty krásné okamžiky mi doslova běží pře očima...Ta voda je snad kouzelná! Má prý omlazující hydratační účinek a  kromě fialek v ní je výtažek z mandlí. Jelikož ji mám na stole, je běhěm dne milým osvěžením. 155 ml stojí za 259 Kč.


Kdo z vás se chce do fialek doslova ponořit, musí rozhodně vyzkoušet sprchový gel a šampón v jednom. Po této "očistě" budete součástí fialkové louky a vaše pokožka bude doslova sametová. Gel hezky pění  a stačí jej nanést opravdu malinko. Balení 215 ml stojí 169 Kč.


Plus u mě získává i tuhé mýdlo! Nevím jak vy, ale já mám tuhá mýdla ráda a v koupelně je mám neustále. Někteří je také rádi dávají mezi oblečení do skříně, aby to tam vždy hezky vonělo, když otevřou dvířka. Toto mýdlo si tam stoprocentně dokáži představit! Vůně je příjemně intenzivní.
Při umývání rukou také odvede dobrou službu. Tahle fialková "kostka" na umyvadle upoutá pozornost.


Když už jsme u rukou, tradičně ani v této řadě nechybí krém na ruce. A ten tedy je! Malá širší tuba regeneračního krému, v balení tak akorát do kabelky!


Poslední kosmetickou tečkou je balzám na rty. Na něj jsem si musela chvíli zvykat. Přeci jen "fialková" vůně na rtech pro mě byla tak nějak zvláštní. Nicméně jeho péče je báječná! Hydratuje a rty jsou dokonale jemné bez známek vysušení. Cena je 119 Kč.


"Třešnickou na dortu" je sirup. Měla jsem oblíbený jablíčkový, který jsem přidávala v zimě do čaje nebo do snídaňové kaše. Nyní se těším až vyzkouším osvěžující fialkovou limonádu. V tomto počasí bude ideální s ledem.





Co říkáte na tuto řadu? Evokuje ve  vás nějaké vzpomínky?


2 komentáře:

  1. Moc hezký článek, já to mám naprosto stejně. První věc, co se mi vybavila byla obří skříň mojí babičky <3. Ta vůně je fakt nostalgická a naprosto stejná, jako pamatuji, akorát, že dřív babička neměla Manunfakturu:-).

    Měj se krásně!

    http://www.bygabra.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je nádherná vzpomínka! Také si vzpomínám, že babička měla mega skříň! Posílám pozdrav

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane