2019/07/03

Meníčko na letní party na zahrádce


Slunce,  léto a prázdniny jsou v plném proudu. Spousta z vás si užívá zahrádek a navečer grilují nějaké to masíčko s přáteli. Nechcete zkusit něco jiného? Salátek, tortillku s dipem a domácí sirup?


Nedávno jsme pořádali menší party a protože jsem věděla, že řada přátel už má grilovaček až nad hlavu, chtěla jsem něco jiného.

Servíroval se salát s cizrnou. Stačí natrhat lístky několika salátů, přidat mrkev či rajčata, okurku....dle chuti a připravit nějakou tu zálivku. Cizrnu jsem použila z konzervy Bonduelle. Salát se dokonale hodil k podávané tortille.



Ani mozzarella s rajčátky zakáplá balsamikovým octem z Modeny není špatnou volbou. Stačí  nakrájet rajčata a mozzarellu a poskládat na talíř a zakápnout. Ideální je ještě ozdobit bazalkou.


Na saláty doporučuji, s mou mamkou (je vyučená kuchařka), mít doma několik druhů octů. Poškádlíte chuťové pohárky a pokrmům dodáte šmrnc. Máme partu Bzeneckých octů a je z čeho si vybírat! Zkoušeli jste je? Dají se použít i na ovocné saláty!


No a hlavní chod! Malé tortillky plněné dle vašich chutí. Já zvolila masovou variantu s kukuřičkou Bonduelle. I tento recept je velmi snadný. Na pánvičce osmahnete masíčko, přidáte zeleninu a naplníte tortillu. Tortillu můžete naplnit i grilovaným masem a zajímavou kombinací je i volba Bonduelle  Mexico. 


Několik tortill jsem lehce položila na rozpálený gril  a pokrájela na trojúhelníky.  Poté jsem k nim na tácek připravila hutnější dipy, které se dají použít i jako pomazánky.

Dip z červené řepy:

Ingredience: Strouhaná řepa ( použila jsem Bonduelle Vapeur), tvaroh (dá se použít i žervé, Lučina),  
                      česnek, kozí sýr.

Postup: Rozmačkaný česnek smícháme s řepou, přidáme tvaroh a rozdrobený sýr. Můžeme dosolit. Záměrně  nepíšu množství, dělala jsem dip do malé mističky a vše bylo odhadem.

Druhou variantou je cizrnová pomazánka, kterou jsem připravila podobně, jen místo řepy jsem zvolila cizrnu Bonduelle, žervé, sůl a černé olivy.


Když už máte party a přijdou i malí návštěvnící, potěší je lahodná šťávička z ovoce z vaší zahrádky. Mamce se na záhrádce urodilo pár jahod a tak padly na úžasný domací sirup, kterému neodolali ani dospěláci.

Recept na jahodový sirup:

Ingredience: 1000 g ovoce, Sirupfix, 1000 g cukru a 500- 1000 ml vody

Postup: Umyté a rozmačkané ovoce (případně pokrájené na malé kousky) vložíme do hrnce s vodou, množství určíme dle šťavnatosti ovoce. Povaříme 5-10 min. Poté necháme vychladnout a přidáme Siripfix smíchaný s cukrem. Důkledně promícháme a necháme přes noc v ledničce. 
Ráno klasicky přecedíme a ještě lehce povaříme 3 min. Sirup můžete nalít do lahviček a otočit víčkem naležato.
My jej rovnou přelili do džbánu. Sirup je hutný, takže jej musíte před konzumací rozmíchat. Chutná vychlazený i s ledem!




Dobrou chuť! Jaké pokrmy v létě připravujete vy?

článek vznikl na základě spolupráce s Žena-in
#piarko #JaneTestuje #JaneProZenuIn #Party #Summer

2 komentáře:

  1. To všechno vypadá tak krásně ♥ rozhodně bych takovou malou párty taky ocenila :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, děkuji. Klidně si uspořádej party sama pro sebe :) tohle je moje oblíbené meníčko, tortilly si připravuji i doma.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane