2020/04/06

Pepito vzor je tu již několik generací!


Sledujete módní trendy? Určitě, víte, že některé zazáří na přehlídkových molech a poté o nich není ani vidu ani slechu. Ale pak jsou takové, které vydrží několik let a generací. Důkazem toho je vzor pepito, který měla ve skříni už i moje babička!

S Bibim soutěžím o oblečení z Heureka.cz a tak jsem vytáhla ze skříně outftit, který je pro mě v těchto dnech pohodlný a na jarní počasí jako dělaný. Bonusem je i to, že jsme s Bibim sladěni!


  • Co to vlastně to "pepito" je?
Vzor, kde se střídají světlé a tmavé barevné efekty ve tvaru drobnýh kostek. Vyrábí se z vlněných nebo bavlněných přízí, ale i ze směsí a umělých vláken. Název Pepito (angl.: shepherd’s check) je údajně odvozen od přezdívky kdysi známé španělské tanečnice Josefy (Pepity) de la Olivy, která v letech 1851-1857 zatacovala i v Praze.

  • Jak jej nosit?
Jelikož se jedná o vzor, není dobré jej kombinovat s dalšími výraznými doplňky. Pozor tedy na mohutné šperky či extravagantní kabelky. Zde platí heslo "v jednoduchosti je krása"
Pepito je synonymem nadčasovosti a určité noblesy. Zkuste si obléci kostýmek v tomto vzoru nebo sáčko s černými kalhotami. Elegantní look je hned na světě.

Můj pepitový kabátek je lehounký a na jaro naprosto ideální! Mám ráda jeho vzdušnost,  eleganci, ležérnost i výraznost. Je to kousek, za který se vyplatí utratit peníze. Můžu jej totiž obléci do práce k k business kalhotům a mokasínám či botám na podpatku.


Na procházku volím bavlněné triko, které je prodyšné, protože co si budeme povídat, když jdeme delší dobu a občas svižněji, zapotíme se.  Basic tričko je základem každého šatníku. Zde rozhodně na kvalitě nešetřete.
Mám ráda styl "holých" kotníků a proto upřednostňuji rifle, s kterými se dá takto pohrát. Na procházky nosím střečovější. Jsem v nich delší dobu, jdu pomalu, někdy popoběhnu, zkrátka ony se dokáží tělu přizpůsobit. 


No a boty?  Tenisky jsou v tomto případě sázkou na jistotu! Nesmí vás nikde tlačit ani když vyrazíte mimo městské uličky, na kamenitou cestu, musí se vám jít dobře, abyste neměli odřené nohy. Tyto moje "růžovky" outfit oživí a díky saténovému materiálu se dají použít na další fashion kombinace.


Kabelka je mým nejoblíbenějším doplňkem! Víte, že ji dokáži měnit i během dne. Malá černá se zlatými ozdůbkami je ideální na peněženku, mobil i kapesníky. Dokonce se do ní vešly pamlsky pro Bibiho!


Bibi se stal nejkrásnější čivavou v ČR a chce být za frajera! Má prostě styl! Díky motýlku v pepito vzoru jsme ve stejném fashion moodu. Motýlek je odepínací a padne na jakýkoliv obojek. Kde je ale  psáno, že je určený jen pro psy?



Líbí se vám "pepito" ?  Máte ve skříni  nějaký kousek oblečení s tímto vzorem? Pokud ne, koukněte do módní kategorie na oblečení z Heureka a zadejte jednoduché slove: pepito.

 kabátek, triko a boty: H&M// kalhoty: Stradivarius /  kabelka: Carpisa// náramky: ALO Diamonds a H&M//prstýnek Pandora, Bibi má na sobě voddítko z Eukanuba a motýlka z Pawsome

2 komentáře:

  1. 😍😍😍😍😍👍👍👍👍👍

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní4/06/2020

    Janičko moc vám to s Bibim sluší, on je uzasnej

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane