LINKS

2020/04/15

Piju jiný kafe....


Miluji kafe, o tom žádná! O to víc mám ráda setkání s kamarádkami v kavárnách a to naše "tlachání", které mi teď chybí. 

Občas jsem si kupovala i to "velký" a "předražený" kafe v mega kelímku, s kterým jsem šla po ulici a kochala se výlohami obchodů. Jednou za čas jsem si ho dopřávala a připadala si jak z nějakého amerického seriálu, kde se tenhle "kelímek"objevoval v mnoha scénách.

Jenže teď, v době, kdy jsou kavárny zavřené, to naše kamarádské setkání nelze uskutečnit. Někde jsou sice otevřena okýnka, ale tlupa kamarádek mi k tomu chybí.

Navíc jsem přišla o práci a káva se pro mě stala luxusní záležitostí a nemohu za ní utrácet, tak jako dřív.

 Mám doma Nespresso kávovar, ale při mém množství pěti šálků denně, tj. minimálně 50 Kč, v situaci bez přijmu, to je něco, co si zkrátka úplně nemohu dovolit. Jsem totiž schopná propít majlant. 

Kávy se vzdávat nechci! Ráno mě nabíjí a zpříjemňuje den. A jelikož nepatřím do kategorie "rozpustňáků", hledala jsem varianty, jak si kávové dýchánky, i když bez společnosti přátel, neodepřít.¨

Prozatím jsem objevila kouzlo french pressu, ale na cestě už je i moka konvička. Jsem vdečná za to, že na trhu je výběr kvalitních káv, díky kterým se alespoň pomocí vůně a chutě podívám na jiný kontinent. Ve finále i ušetřím!


Co french press obnáší? 

Stačí vám k tomu konvička, taková ta se stlačovacím sítkem a mletá káva. Pokud kávu melete doma, doporučuji umlít kávová zrnka nahrubo.

Uvařte vodu, nechte chvilku odstát a poté přelejte do konvičky až po značku. Kávu nechte spařovat 2 až 4 minuty podle toho, jak silnou ji chcete. V průběhu spařování ji ještě jednou mírně zamíchejte. Nasaďte víko a síto pomalu stlačujte dolů.


Orientačně na jeden šálek o obsahu 140 ml spotřebujete 13 g mleté kávy. Spočítejte si kolik šálků, konviček si uděláte z balení kilové kávy. budete překvapeni, jak to hezky cenově vychází. Doporučuji si najít kávu, dle své chuti, v internetovém obchodě, vyplatí se vám to nejvíc. Řada e-shopů nabízí zajímavé slevy a např. kupony na cerstvakava.cz, kde získáte 10 procent slevu 

O tom, jak voní a chutná, ani nemluvím. Voda totiž pronikne do buněčné struktury kávy doslova z ní vytáhne to nejlepší, tj. vynikne tak plná chuť a krémová struktura. No a domácí "kavárna u Jane", dokonce i s něčím sladkým, je na světě! Kolonáda z Mariánských lázní je záchrana.

      produkty v článku: Oplatky Kolonáda, french press konvička z Tigeru, korková podložka Pepco, diář S.Krainová, tužka Strabucks, hrníček Tescoma, kytka z Lidlu

Výhody? 
Relativně rychlá příprava.
Kvalita, vůně, úspora peněz. Další alternativu přípravy a jak u šetřit za kávu najdete i zde
Vzděláte se v oblasti kávy- baví mě totiž číst, odkud daná káva pochází a zjišťovat si další informace.
Konviček je na trhu hodně, můžete si vybrat tu, která se vám hodí k vašim hrníčkům nebo vám bude vyhovovat velikostně.

Nevýhoda- návykovost! 
Tyhle kávové chvilky si oblíbíte a až k vám přijdou kamarádky na kafčo, krásně jim to všechno naservírujete a budete kafíčková královna.

No a jakou kávu si nyní, když nemůžete sedět v kavárnách dopřáváte vy?


Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane