2020/11/27

U větrného mlýna s Peugeotem 2008

Kdykoliv jsem potřebovala vypnout, sedla jsem do auta!  Pustit si hudbu na plný pecky a jet. Na zády mít město a oddávat se nekončíčí se silnici. Co však mám Bibiho, muzika v autě neřve, to by jeho ouška nezvládla. Nicméně on se stal skvělým parťákem, který miluje jízdu v autě jako já a tak mě doprovází na všech cestách.

Testujeme Peugeot 2008 a je škoda, že s ním nemůžeme vyrazit někam na celý víkend, třeba do hor  a zůstat na chatě. Covidová situace omezuje! I přesto jsme s Bibim sedli do lva, kategorie esúvé a nechali se unášet cestou necestou. Plán byl jasný- výlet, místo, které není úplně u domova, ale kvůli počasí a světlu nechceme jet přes celou ČR. Nicméně najít to něco, co neznáme, kde to je zajímavé, kde nebude dav lidí, kde jsme nebyli a Bibi bude mít možnost si zaběhat a Peugeot si pořádně protáhne kola, nebylo snadné.

Ve finále jsme zvolili  za cíl větrný mlýn, který byste čekali v Holandsku. On ovšem stojí v celé své kráse kousek od Hradce Králové v Černilově. 

Brána se otevírá a já se lehce dotýkám pedálu. Pomalu se ploužíme, jako by "lev" šel po své kořisti, i když vím, že by mohl "běžet", protože nejsilnější benzinová verze s třívalcovým motorem 1.2 PureTech o výkonu 155 koní by si to mohla dovolit. Jenže si chci vychutnat atmosféru toho klidu a postupně ustupující mlhy.

Zastavila jsem těsně u mlýna a "lev" si dal automaticky brzdu a mohl odpočívat. Malá řadící páka je hezky provedená, ale zpočátku si zvykáte na její ovládání. Při přepínání režimu musíte palcem přidržet tlačítko. V první chvíli jsem si říkala, že se seknu někdě při couvání a nepřepnu režim, ale jde o zvyk a během několik "překliků" a osahání si tohoto prvku už to jde samo.

Konečně se mohu pokochat tímto místem. Pohled na otáčející se barevné lopatky mlýna, který byl postaven v roce 2016, jehož výška je 13 metrů, je magický. 

Navíc jsem měla to štěstí, že tu byl pan majitel a nahlídla jsem do vnitřních prostor, které ještě procházejí úpravami.

No a nastala pohodička, Bibi si šel zaběhat a já si mohla dát něco dobrého k jídlu. Jako správná holka do nepohody jsem nenechala nic náhodě. Respektive na výlet mě vybavila úžásná MG restaurace, která "jede" v omezeném režimu a nabizí skvělá meníčka. Miroslav Grusz, majitel a šéfkukař, má za sebou úžasnou kuchařskou kariéru a rovněž patří mezi milovníky aut. Mě na cestu vybavil pizzou a ta teda byla! Schválně se podívejte na jejich meníčko, co byste si  vybrali.



V restauraci sice momentálně sedět nemohu, ale proč bych seděla na chladné zemi, když je k dispozici prostorný kufr o objemu 434 litrů. Taková road girl.

Nyní už zbývá opět nastoupit a uvelebit se do komfortních sedaček, uchopit malý sportovní volant (miluju ho!) a užít si jízdu zpět za každé situace. Nám holkám se občas někdy nechce, jsme náladové, hlavně když máme ty své dny. Doporučení pro ženy- zkuste Sayu. S tímto spodním prádlem, budete v "bezpečí" s pocitem svobody a elegance, stejně jako s Peugeotem 2008. Vyberte si variantu, která vám sedne, třeba za mě krajky, jsou úchvatné!

Nastupuje i Bibi, který má svou autosedačku  a dodržuje všechny předpisy. Pokud si nejste jistí, jak správně cestovat se psem,  koukněte na můj starší článek nebo na video Žena v autě.


Pokochejme se cockpitem, s kterým se v novém Peugeotu 2008 sžijete ihned. Velký dotykový HD displej na dosah ruky i očí a inovativní 3D vyvýšený přístrojový panel. Úhlopříčku 10 palců se ovládá  pomocí ikon umístěných vedle přepínačů, připomínajících klávesnici. Skvěle propojíte mobil, který prakticky umístíte a usadíte do "lištičky" a nehrozí žádné padání! 

Na celé palubovce mě baví design, možnost volby nasvícení, jednoduchost, ikonky, prostě intuitivní řešení, což my ženský oceníme!

Jako a ta 10palcová obrazovka! Přehledně vidíte každý detail během couvacího manévru. Mohla by tam proletět i moucha a víte o ní!

Shrnutí:

Peugeot 2008 je fešák za všech situací. Zvládne zapeklitý terén, poradí si v městských uličkách a skvěle to rozbalí na dálnici, což je znát na jeho vyšší spotřebě! V průměru hltal něco mezi 8-9 litry. To je asi jediné mínus, které bych mu dala. 

Jinak chválím malý volant, vybavení, repráky, sedačky a komfortní řešení, což se projevilo tím, že se mi tohle auto vůbec, ale vůbec, nechtělo opouštět. I Bibiho jízda bavila.

Peugeot 2008 je výraznější typ, který upoutá pozornost nejen díky oranžové metalíze. Ale už při prvním pohledu, když na vás zamrká, zkrátka ty jeho "oči", .....hned se vám podlomí kolena!

 Jak se tento sympaťák líbí vám?

 

 

#piarko #JaneTestuje #BibiBlogguje #HolkaSCivavou #janesmoments

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane