2020/12/24

Kam zmizelo kouzlo Vánoc?

 

Kouzlo Vánoc je atmosféra, nálada, třpytivé ozdoby, vánoční stromeček, pohoda a pro někoho i hrnek horké čokolády a vánoční ponožky. Zachumlání se do deky a sledování pohádek.


Miluju ten čas! Všechno se třpytí, dokonce i bílý sníh na ulicích. Prskavky, kapr ve vaně a vůně vanilkových rohlíčků, to je nostalgie.  Kam se ale tohle kouzlo podělo?

Když zavřu oči a vzpomenu si na dětství, bylo tady. Bylo to snad tím, že lidi si byli vzácnější a mnoho věcí nebylo dostupných jako dnes?

Možná se to kouzlo ztrácí protože v obchodech je vánočních výzdoba od podzimu a máme všechno. Na instagramu vidím jak, influencerky zdobí stromešek s dětmi už týden před dnem D a já si přitom z  pamatuji, že se stromeček zdobil na Štědrý den a bylo to mhonem kouzelnější. A večer? Večer zazvonil Ježíšek a všichni běželi ke stromečku a koukali na dárky zabalené, většinou do jednoho vzoru papíru a svět byl tak nějak víc v pořádku.

Letošek je jiný, rozhodně se zapíše do našich životů! Řada omezení, roušky a mnoho opatřeních. Věřím v to, že vše zlé je pro něco dobré a možná příští rok se zase to kouzlo Vánoc vrátí, lidi začnou být pokornější a budou si vážit maličkostí.

Každopádně  Vám všem chci popřát co nejkrásnější Vánoce, hodně zdraví, štěstí i hodně sil!

KRÁSNÉ VÁNOCE!





2 komentáře:

  1. No narovinu, chápu proč to s těmi malými dětmi ty holky dělají, já letos byla doma málem bez stromku protože nás to naše škvrně tak zaměstnalo, že jsme ho zdobily 5 minut před večeří :-D. Příští rok ho raději budu snad taky zdobit dřív a mít tak o Štědrém dnu trochu větší klid :). LenaČerge

    OdpovědětVymazat
  2. Leni, moc děkuji za komentář.Držím palce ať to zvládáte.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane