LINKS

2021/04/25

Výlet kolem rybníků

Nedávno, když se nemohlo cestovat mimo okres jsem vyrazili s Bibim do přírody kolem rybníků. Čivavák Bibi je malej kluk, společenské plemeno, ale rozhodně to není žádný gaučák. Je to sportovec a potřebuje se pořádně vyběhat. Výlety v přírodě si užívá a my díky lockdownu objevili další hezké místo, kam se budeme vracet.

Doslova pár kilometrů od našeho paneláku je tento ráj- Suhrovické rybníky. Jde o rybniční soustavu vybudovanou mezi lety 2013-2015.

 

Dva velké rybníky a tři tůňky vás dokáží fascinovat. Je tu řada můstků, lávek a každý z nich je jiný. Vyběhá se tu nejen hafan, ale tahle prochajda se skvělá i pro rodiny s dětmi. Na jednom ostrůvku je dokonce houpačka.

Pokud zrovna není děštivo můžete využít lavičku nebo menší "mola" a posvačit. Dopřát si chvilku relaxu a pohledu na vodní živočichy. Nepřekvapí vás tu kvakání žab nebo žblunknutí rybky.

To, že tento areál je vytvořen s láskou je vidět na několika detailech. Dřevěný vodník vám ukáže kdo že je tu pánem, ale nemusíte se ho vůbec bát je to sympaťák.

 
 
Ať už tohle místo pojmete jako prochajdu jen tak okolo rybníků, zastávku,kde si uděláte piknik nebo budete pokračovat dál po "žluté" na Branžež, určitě jím budete okouzleni. Nedaleko je i rozhledna Čížovka, která také stojí za návštěvu.
Místo je dostupné pro kočárky, odrážedla, zkrátka pro pohodový výlet.

 Načerpáte tu úžasnou energii. Je tu ticho a pohoda.


#HolkaScivavou #Vyletsepsem #vyletceskem #pesnavylete

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane