2015/01/11

Time management


Čas ubíhá příliš rychle na to, abychom vše zvládli. Nejen pracovní povinnosti, ale i setkání s přáteli, rodinou a měli  také čas pro sebe.
Time management není pouze plánováním, ale i přidělováním, stanovením si cílů i priorit. Moderní doba je často hektická, práce od rána do večera a je fajn, když v nějakém tom okénku kalendáře máte i třeba kolonku, která je jen "vaše".

Díky moderním technologiím můžete využít kalendář v mobilu, počítači nebo na tabletu. Dokonce si můžete označit políčka barvami a nastavit jim důležitost a zvuk.

Do čeho si zapisujete a plánujete svůj den Vy?

Osobně jsem milovník klasiky. Zhruba ve 14 letech jsem podlehla diařům Filofax, můj první byl velikost personal a byl světle růžový. V současné době vlastním dva a střídám je. Výhodou je, že mají vyměnitelnou náplň, můžete si do nich dát papírky na poznámky ( klidně barevné- mají je v nabídce), obsahují adresář, mají místo na tužku, pravítko, záložku a dá se do nich dát i kalkulačka. Tento systém mě baví.

Moji "Filofaxové"


Filofax má každý rok zajímavou kolekci, přiznám se, opět toužím po jednom růžovém diářku (foto níže). Září a určitě je s ním radost plánovat.

Výhoda klasických diářů? Rychle nalistujete co potřebujete, nikdy v nich nedojde št´áva, můžete si do nich kreslit, značit, škrtat....

Těším na Vaše komentáře. Bude tu víc klasiků nebo moderních "technologických" plánovačů?

Krásnou neděli.

přehledný a vejde se do kabelky

Můj sen :-)


12 komentářů:

  1. Každý rok hledám nějaký velký diář, kde bych mohla psát poznámky a podobně.. Letos jsem si vystačila s obyčejným diářem v tvrdých deskách, který jsem si vylepšila podle svého :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ráda měním, proto mám dva, neustále lepítkuju:) barvíma taky mě to baví. Děkuji za komentář!

      Vymazat
  2. Kaaždý rok mám veľký diár a vždy mi je malý :D :D :D A tá panda na tom pere je najkrajšia :) :*

    www.korytna.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Panda je roztomlá, je to guma, ale je mi ji líto používat. Hezkou neděli Ad. Koukám, že asi hodně plánuješ, super.

      Vymazat
  3. Já bych potřebovala někoho, kdo mi můj čas naplánoval a osobně dohlížel na to, abych své plány plnila. Bohužel nikoho takového nemám, musím si vystačit s obyčejným papírovým diářem, který bohužel na mě neřve ani mě nedokope k tomu, co musím stihnout, a tak úspěšně své povinnosti ignoruji.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Vé, to občas znám...a pak škrtám a přesouvám úkol na jiný termín. Držím palce at´se ti daří.

      Vymazat
  4. Taktiež dávam prednosť 'klasike' :)
    http://zoniaworld.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, moc pěkný blog, máš nového pravidelného čtenáře :)
    One blondie life

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anet, děkuji moc, stále je ale co zplepšovat :), nicméně, tě tu vítám.

      Vymazat
  6. Já jsem určitě zastánce papírových diářů, už jen z důvodu, že to, co si zapíšu nezapomenu :D narozdíl od kalendáře v mobilu, který jsem doposud otevřela snad jen 2-krát :D
    Mess in her Mind

    OdpovědětVymazat
  7. Letos poprvé jsem si nekoupila klasiku, ale používám aplikaci kalendáře. Je to dost změna, snad si zvyknu a třeba najdu i nějakou výhodu. Jinak jako rodina používáme rodinný kalendář, který visí nad nabíječkama na mobily. Je skvělý, aspoň každý víme, co koho kdy čeká.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane