2015/10/28

Halloween Cupcakes


Halloween je sice anglosaský svátek, jež se slaví 31.října, ale svou oblibu si získal i u nás. V tento čas domácnosti zdobí vyřezávané dýně, různé dekorace pavoučků nebo klobouků. V zahradnictvích i obchodních domech se koná řada akcí právě na dekorování dýní a je fajn se občas někde pozastavit a naučit se něco nového.
V neděli jsem absolvovala kurz zdobení cupcaků fondánem, který se konal v Říčanech pod vedením Marcely ze Sweet Studia.
Musím říct, že to bylo super odpoledne, kdy se sejde parta žen, ale i dětí a každý z nás se snaží vymodelovat halloweenskou figurku na cupcake. Vypadá to jednoduše, avšak tato technika chce trpělivost a určitou hravost. Nasmáli jsme se tu našim občas podivným figurkám, které se lišily od předlohy, ale i tak jsme se snažili urputně dále. K dispozici nám bylo pár pomocníků ve formě různých nástrojů- vykrajovátka, nožíky, válečky a barevné fondány.
Dříve bych si netroufla něco takového doma sama zkusit, ale ted´se těším až vytvořím vánoční ozdobičku a návštěvě ke kávě nabídnu něco jiného než sušenky.
Pokud se dnes nudíte a chtěli byste si to také zkusit, tak se podívejte na malou ukázku, co jsem vytvořila já a to napoprvé. Příjemnou zábavu.

PS: Ochutnala jsem limitku od Müllera, dýňovo skořicové lattéčko a je mňam!

 Foceno Olympusem Pen E-PL 7

5 komentářů:

  1. Tak to je pecka. Jako fakt koukám!! Nádhera. Můj vrchol kulinářských dekorací spočívá ve snaze nazdobit aspoň ty perníčky na Vánoce. Začíná to vždycky hrozným nadšením, které ale mizí po deseti minutách nepovedeného zdobení, protože, co si budeme povídat, jsem fakt antitalent. :-D

    P.S.: Limitku od Mullera jsem si úplně zamilovala. moc mi to připomíná Vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta limitka už je ve výprodeji, také mi moc chutná. V dekorování jsme na tom stejně, prostě máme plusy jinde:)

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane