2016/03/07

Visit South Korea- Soul


Seoul, Soul, 서울특별시 hlavní město Jižní Koreji a mé první setkaní s touto zemí. Prožila jsem tu famózní týden s Kiou.  Do města jsem se doslova zamilovala a ráda bych se tam znovu podívala, abych stihla projít to, co jsem nestihla jako Seok Chon Lake, jezero, které bylo doslova pár minut chůze od hotelu, kde jsem bydlela. Bohužel však nebyl čas tu relaxovat nebo si zaběhat. Každopádně jsem se na něj z okna dívala každé ráno a sluneční paprsky mě nabíjely energií.
Soul je město které žije nonstop. Pokud se půjdete projít během večera, nenechte si ujít Soul Tower, jež stojí na vrcholu Namsan na nějž můžete vyrazit lanovkou nebo pěšky a za odměnu uvidíte celé město. Ve čtvrtém patře Soul Toweru je dokonce otočná restaurace.  Večerní osvětlení je v modrých barvách a tohle místo je ideální na romantickou procházku.




Je naprosto úžasné, jak moderní město dokáže turistům, ale i svým obyvatelům přiblížit tradiční korejskou kulturu a život. Korean Folk Village je místem, kde uvidíte výrobu slaměných botiček, baviče i staré chatrče. Přenesete se do doby bez elektroniky avšak plné barev, jež k Soulu bez pochyby patří.






 

Z vesničky se stojí za to se podívat do Royal Palace, tedy královských paláců, jsou úplně jiné, než jaké známe my v Evropě. Gyeongbok Palace byl prvním palácem postaveným dynastií Joseon už v roce 1395. Prohlídka paláců je nádherná s ukázkou zajímavé architektury. U bran stojí stráže a tuším, že kolem poledne uvidíte přehlídku jejich střídání.


Kdo už nechce chodit po památkách, ale naopak by rád zakoupil pár suvenýrů není nic lepšího než vyrazit na Insa-dong, ulici reprezentující kulturu, tradici a korejské umění. Objevíte tu spoustu věcí, ručně vyráběné notýsky, kosmetiku, keramiku, atd. Milé prodejce, kteří Vám dají ochutnat několik druhů čajů a nevadí, že si nic nekoupíte,  s ochotou a úsměvem Vám každý produkt představí. Na ulicích nepotkáte stánek s hot-dogem, ale narazíte tu na chutné rychlé občerstvení z mořských plodů. Což takhle dát si chapadýlko chobotničky?




Pár restaurací:
DioDia, tady vidíte plné pulty jídla u některých i s přípravou. Výběr sushi, mořských plodů, masíček, dezertů...
 



Samwon Garden, restaurace kde Vás přivítá nádherný vodopádek a příjemné spojení s přírodou. Podavá se tu masíčko o které se sami "staráte", zkrátka jak si to opečete, tak to máte. Je tu příjemné posezení s partou přátel.




Rozhodně vyzkoušejte i bufety, hospůdky, které potkáte při putování městem. Nezapoměňte však, že jídla jsou hodně pálivá.



2 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář. Jane