2016/11/28

Reading Time- Hush Baby


Hezké adventní pondělí.

Tento měsíc jsem poprvé okusila přečtení  napínavějšího příběhu od severské autorky Johanny Holmströmové. Mladá, talentovaná spisovatelka má za sebou teprve pár děl, ale i tak už  stihla získat literární cenu švédského deníku Svenska Dagbladet.


Hush baby, panenka či hračka, kterou máte spojenu s dětstvím. Z názvu by se  člověk domníval, že půjde o relativně hezký příběh nějakého děvčátka, které si rádo hraje s panenkami.

Což o to, příběh tu je, ale rozhodně nejde o procházku růžovou zahradou. Ba naopak! Běh temným finským lesem, chladivé večery a napětí. Hrdinkou je dospělá žena, Robin, která pracuje jako dětská psycholožka a pomáhá druhým. Sama se však začíná, díky  návštěvě čtvrti, kde vyrůstala, dostávat do příběhu z dětství, jež ji pronásleduje.

Smrt staršího bratra je záhadou, která Robin doprovází. Neustále nachází indicie a vzkazy, které mohl znát jen on....., ale on je přece mrtev.

Objevuje se tu i muž, který před lety vraždil, Kušostřelec a Robin  má strach. Nevyjasněné události, záhady v bohaté  čtvrti a i lež od vlastní matky, Henriky. Robin objevuje tajemství a přichází na stopu organizace, která skrývá své poslání.

Napínavý příběh, jež plyne pomalejším tempem, tak, že jej v klidu "přežijete" a nemusíte se doslova schovávat pod peřinou. 

Kniha je plná záhad, nutí Vás lehce přemýšlet a i když ji otevřete po několi dnech, nejste přitom ztraceni. Hush Baby ocení jak náročný čtenář, tak i ten, který s napínavými příběhy začíná, stejně jako já.

Opět jsem zvolila elektronickou knihu za 199 Kč

PS: K četbě si dejte čaj či kávu a zapalte si svíčku, třeba tuto "Vánoční překvapení", kterou mám nejraději.




Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane