2016/11/25

Women@WORK



Ženy, kariéra a příběhy. Toto vše zaplnilo sál hotelu Four Seasons v Praze. Women@WORK, konference časopisu Marie Claire, na kterou jsem byla pozvána, mi rozhodně zpestřila den.


Proč tento název? Kdo zná Marie Claire, ví, že za jeho "narozením" stojí žena, která se zajímala o postavení žen v moderním světě. Tehdy se psal rok 1937, ale tutu podstatu si časopis nese dodnes.
Mnoho dámských titulů řeší módu, diety, vaření, ale kde je ta práce? Kde jsou vidět úspechy žen?
Osobně jsem ráda, že MC se tématům kariéra věnuje profesionálněji. Snaží se spojovat ženy, probírat se čtenářkami a sdílet jejich úspěchy i neúspěchy.

Do diskutující skupiny, Marie Claire CZ @Work, se můžete připojit na profesní síti Linkedin a sdílet s ostatními své zkušenosti, ptát se či radit. Let´s share!

Skupina sdružuje, které se aktivně starají o svou kariéru. Já osobně svou práci miluji i když je to občas fičák a stres. Dokážu o ní muvit hodiny a občas slýchám, že už bych mohla být off.

Ano, možná někdy přemýšlím o změně, ale kdo ne? Jsem headhunter a věřte, není to jednoduchá prácička u počítače. Občas se kolem mě hromadí spousta post-itů s poznámkami a mnoho vypitých hrnků kávy . Tuto práci však dělám skoro deset let! Dostala jsem vlastně tak nějak tu šanci ihned po škole. Vždy jsem totiž chtěla dělat něco, co tu bude tak trochu zahaleno tajemstvím a kde využiji komunikaci a svou intuici. Kolik už jsem našla kanditátů a slyšela příběhů, proč by zrovna stály o pracovní pozici, kterou jim nabízím a nebo naopak proč ne. 

Příběh! To je to slovo, které se za vším skrývá. There´s a story behind every success. Osobní příběhy propojovaly všechny diskusní panely, workshopy i networking celé akce. Leoš Mareš hovořil o Personal Brandingu, Martina Piskorová o příběhu, který je spojen se značkou Mastecard. Flexible Work Environment byla tématem panelistek R. Gordon Smith, Y. Holečkové, B. Stejskalové a dalších. Women & Tech Innovation a kdo jiný než Taťána Le Moigne z Googlu!

Bylo to skvělé a inspirativní! Navíc se celá konference vysílala online!
Věřím, že i vy, moji čtenáři, máte ten "svůj" přiběh. O tom mém jste si mohli přečíst zde. Dnes bych jej doplnila a svou "blogovací kariéru", která mi hodně dala a posunula i na té mé profesní cestě. Často se mě totiž firmy ptají , jak navázat spolupráci s blogery, jak se o ně starat a jak propojit oba příběhy, aby se z toho stala kniha.

Inspirujte, ptejte se, pomáhejte, odpovídejte na dotazy. Buďte women@work.

Hezký den!

                    Jane














3 komentáře:

Děkuji za tvůj komentář. Jane