2017/12/27

Kosmetické úlovky prosinec 2017


Krásný prosincový den. 
Máte stále volno nebo jste v práci jako já? Pokud si ještě užíváte domácí povánoční pohody, dejte si šálek kávy, zachumlejte se do deky a koukněte, co jsem v prosinci pořídila z kosmetických produktů.  A kdo je v práci, uvařte si také kafe, velké a silné, protože den po Vánocích pracovat je krutý start. O pauzičce si projděte článek a žádné přesčasy!


Přiznám se, že v zimě dávám přednost "hutným" krémům na ruce. Indulona mezi ně rozhodně patří a je to taková vzpomínka na mé prarodiče. U nich modrá, v tubě, nikdy doma něchyběla. Krém, který promašťuje a je skvělý na popraskané ruce. Asi i proto ho používal děda, který rád pracoval na zahrádce a sekal dříví. Toto kulaťoučké balení nosím momentálně v kabelce. Hezky se tam vejde. Cena je naprosto super, 49 Kč za krém, který je vyzkoušený několika generacemi.



Další "historickou" klasikou je Jelení lůj. Pamatuji doby, kdy jiný balzám na rty nebyl. Dnes je na trhu mega výběr, ale i tak se ráda občas vracím ke klasice. Opět hlavně v tomto chladném období, kdy mám dost vysušené rty. Zkusila jsem variantu jahoda, rty nijak extra nebarví. Stojí do dvaceti korun, ovšem jediné mínus je to, že se občas zlomí, to se nezměnilo. Stávalo se mi to už v dětství!


O značce Lottie jste u mě slyšeli teprve nedávno. Přišlo mi několik produktů a postupně, dle toho jak mi moje předešlé věci docházejí, sahám po těchto novinkách. Pore Eraser Stic, je tyčinka, která vyhlazuje póry a minimalizuje lesk. Zkoušela jsme ji jako podklad pod makeup, je příjemná, ale pokud máte raději klasické báze, které navozují hladký pocit a makeup se po nich doslova hladce rozetře, nebudete kamarádi. Pokud však budete chtít během dne "zabránit" lesknutí, dokáže hezky zmatnit a neporuší makeup. Balení sice vypotřebuji, ale favorit to za mě moc není. Jsme ten typ co dá přednost podkladové bázi a ke zmatnění použije třeba pudr. Cena je 229 Kč.



Hodně dobrou záchranou je pudru na obočí- Arch Rival Volume Powder, také od Lottie. Je to taková rychlovka, když potřebujete "oživit" look a zrovna se vám nechce použít barvu na obočí, protože víme, že nabarvit se a jít rovnou na party občas není správné řešení.  Počítejte, že pudr fakt s vámi vydrží party, ale při odličování jej prostě smyjete. Nemá hrot jako tužka, ale aplikátor. Dá se sním dobře pracovat, i když tvarování nejužší části obočí jsou horěí, ale jde o zvyk. Pro mě je to příjemná vychytávka, kterou mám v kosmetické taštičce! Mám odstín hnědé, medium, který mi jde skvěle k očím. Cena pudru je 169 Kč. Barvíte si raději obočí nebo používáte spíše tužky?
Značku Lottie seženete v drogeriích Rossmann.



Olej na sprchování od Eucerinu mám již několikátý. Když zkrátka udeří zima, mažu tělo o sto šest.  Navíc tím, že cvičím a tělo reaguje na změny, použivám i másla či tělová mléka. Olej převážně nanáším na oblast břicha a také nohy, kde je pokožka nejvíce vysušená. Tento sprchový olej ocení i ti, kteří mají citlivou pokožku se sklonem k alergickým reakcím. Stačí nanést malé množství, tudiž se nemusíte bát, že byste měli lahvičku na týden. 200 ml stojí kolem 200 Kč.


Ručně vyráběná mýdla mě překvapila pod vánočním stromečkem. I když jsem mamce říkala, že kosmetiku žadnou nechci, protože likviduji zásoby, jsem ráda, že s mýdly udělala vyjímku. Moc mě potěšila! Mýdla vyráběla mamčina kolegyně.  Jedno mám ve variantě banán, med a skořice a druhé obsahuje heřmánek a ovesné vločky. Těším se až je dám do koupelny, protože tuhá mýdla mám ráda. Jak víte, používám např. ta od značky Lush, ale ta domácí jsou jiná. Docela mě láká si výrobu mýdel vyzkoušet . Co vás? Zkoušeli jste to někdy? 




To, že si žehlím vlasy je jasná věc již xx let. Pokaždé používám ochranný sprej a nebudu lhát, střídám je. Hodně často jsem měla sprej z DMka a nyní jsem si pořídila z Lidlu sprej značky Cien. Stojí kolem padesáti korun a je v něm 200 ml. Má klasický rozprašovač, ale pro mě s jednou nevýhodou, že stříká opravdu hodně. To je jediná výtka. Jinak působí do teploty 200 °C a chrání vlasovou strukturu před tepelným poškozením. Dá se použít nejen při žehlení, ale i během fénování či kulmování. Vyzkoušela jsem i jiné značky jako Toni&Guy a nepociťuji rozdíl. Za mě tedy ano!



Jaké kosmetické věcičky jste si pořídili nebo pod stromečkem objevili vy?

6 komentářů:

  1. Jéé, ty ručně vyráběné mýdla vypadají skvěle. Miluji věci, co jsou ručně vyráběné a kosmetiku oceňuji hodně. Ten malý balzámek na rty je fakt vrácen do dětství, hihi..

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) i tak je stále Jelení lůj držák a v zimě na rty nejlepší Krásné svátky.

      Vymazat
  2. Indulonu bych ráda vyzkoušela. A ručně vyráběná mýdla musí být fajn. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško určitě bude příležitost a Indulona si k tobě cestu najde.Krásné svátky.

      Vymazat
  3. Jelení lůj mám ráda. :) Jinak domácí mýdla jsem letos dělala doma a je to jednoduché, určitě se neboj a vyzkoušej to. :)
    Find joy in the ordinary

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko, moc děkuji, asi to teda zkusím, moc mě to láká a přijde mi to moc hezké jako dáreček.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane