2019/01/24

Kafe ve sprše aneb DIY peeling



Víkend už je pomalu za dveřmi  a je na čase myslet na odpočinek a dopřát si chvilku sama pro sebe. Jako správná kávoholička jsem již několikrát zkoušela kávový peeling, sprchové kávové gely a různé kosmetické produkty s kafem. O domácí výrobě peelingu jsem četla,  ale nějak jsem  se k ní nedostala. Až nyní. 


Nespresso kapsle normálně dávám do recyklace. Možná víte, že právě do Nespressa můžete nosit či nechat odvést použité kapsle neboť jsou z hliníku, který je nekonečně recyklovatelný. Právě tato značka vždy představuje zajímavý projekt, který z použitých kapslí vznikne. Více najdete na webu. No, ale nyní jsem je ještě zužitkovala jinak.

Pojďme k DIY. Už jste zkoušeli domácí peeling? Je to naprosto jednoduché a úžásné!

Stačí vypít několik káv, připravit si kokosový olej, případně nějaký voňavý olejíček či koření, mořskou sůl a prázdnou skleničku.


Rozehřejte kokosový olej, bud´ve vodní lázni nebo v mikrovlnce. Použila jsem cca 8 lžic, záleží jak chtete mít peeling hustý a jak máte velkou nádobku. Čím více kávy, tím bude peeling tmavší a zrnitější. Smíchejte s olejem.  Přidejte dvě lžíce mořské soli, tak bude peeling hrubší a účinější.

Kdo má rád voňavé olejíčky nebo kořeněné produkty, přidá několik kapek oleje ( já často používám  ty od Kneipp ,takže volba byla jasná) . Můžete přidat i skořici, která má také pozitivní účinky. Vše promíchat a nalít do připravené skleničky a nechat vychladnout.

Poté už si jen užívejte. Krouživými pohyby pomalu promasírujte vaše prolematická místa, tím rozproudíte krevní oběh. Dáte sbohem odumřelým buňkám a pokožka bude díky pravidelnému používání mnohem hladší. Opláchněte vodou. Jediná nevýhoda je, že samozřejmě pak čistíte sprchu, ale za ten účinek a pocit pohody to stojí.

Zkoušeli jste sami vyrábět kosmetický produkt? Napište mi!





Použité produkty: tácek Coffee z KIK, sklenička z Pepco, dřevěná lžička koupena na trzích, Nespresso kapsle, kokosový olej z Rossmannu, olejíček Kneipp, koření z Lidlu

6 komentářů:

  1. Kávový peeling je úžasný, také si ho velmi ráda doma připravím :-) miluji tu vůni kávy :-)

    The world of makeup

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, to je parádní nápad :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...jak se říká, zužitkuj každý zbytek :)

      Vymazat
  3. Super využití kapslí z kávovaru, určitě zkusím, až dodělám peeling od Marka:-)

    Tvému blogu dávám odběr a budu se sem ráda vracet, stejně tak ráda tě přivítám i u sebe na blogu:

    ByGabra

    Měj se krásně!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane