2019/11/10

Den v redakci Marianne


Zdá se to jako klišé, ale strávit den v redakci časopisu byl jeden z mých snů. Možná jsem se nechala v mládí, jako většina z nás, unést filmem "Ďábel nosí Pradu" a zkrátka chtěla zažít ten módní svět.  Frmol, pracovní bordýlek na stole, deadliny, kafe v kelímku, telefonáty a plný diář věcí..jenže tohle je vlastně můj život i když mimo svět časopisu....a přesto mě to láká.
Díky Marianne klubu jsem měla možnost otevřít dveře redakce, svého nejmilejšího časopisu, Marianne! Dodnes si pamatuji, kdy jsem si ho poprvé koupila a od té doby mě doprovází a hltám každou jeho stránku!

Je ráno a já běžím do bus do Prahy. Pak cesta metrem a hurá do vydavatelského domu Burda, kde sídlí většina redakcí jako je Elle, Katka, Joy či Apetit. S ostatními vybranými čtenářkami čekáme až dorazí holky z Marianne a zavedou nás k nim.

A pak to přichází....otevírají se dveře, kde sedí celý redaktorský tým! Nejde o nijak velkou místnost a trošku se divím, že se sem všichni vejdou, když jim chodí různé "píár" balíčky. Ale holky údajně před naši návštěvou uklízely!
Open space a menší místnustka šéfredaktorky Moniky, která podle mě není pedant jako Miranda Priestly. Je to charizmatická žena, velmi lidská a stejně jako ostatní, ji zajímá názor NÁS, čtenářek. Můžete mít časopis plný inzerce od klientů, který vám vydělává, ale musí to dávat smysl, aby se to líbilo nám, abychom se inspirovaly a cítily se dobře a vracely se k dalšímu a dalšímu číslu.


Podívejme se pod pokličku, jak se pracuje v časáku, jak to tady vypadá! Řeší se tu móda, kosmetika, recepty, cestování, tipy, rady....

Usedám do "šéfredaktorského" křesla a vychutnávám si kafíčko. Módní kabelku značky Carpisa pokládám pěkne na stůl, protože prostě redakce....Jo a mimichodem se tu pije moje oblíbené Nespresso. Sotva dosednu a kochám se kanceláří, přichází Monika a diskutuje se mnou aktuální náhled stránky a chce udělat menší změnu. Samozřejmě ihned, máme totiž DEADLINE! Odkládám kafe a jdu makat!



 
Monika zkoukne i grafické náhledy a jestli dnes dorazí kolega Honza, prokonzultují se s ním případné úpravy.

A toto už je redaktorský stůl! Plánování, kalkulace a nechybí kafe ve stylovém kelímku!

Redakce musí být flexibilní a dokázat rychle reagovat. Čas od času se stane, že modelka onemocní, nebo zkrátka nevyjde termín na rozhovor , takže se to "smázne" a přepíše na tabuli a hledá se  jiná varianta. Když náhodou dorazíte do kanclu a nikoho tu nenajdete, kouknete na tabulku a zjistíte, kde asi tak všichni jsou. Že by focení s celebritou? Koho byste uvítali v Marianne?


...schválně, komu patří tento stůl? No jasně, že kosmetické redaktorce Markétě! Má to tu krásně srovnáno a Chanel vede!


Ještě prodiskutujeme nějaké návrhy, poladíme články a vybereme témata pro příští vydání, protože to, co půjde nyní do tisku už....


visí doslova na zdi!


...já myslím, že pro dnešek hotovo a je na čase se posílit a vyrazit na oběd! Odesílám poslední email, potvrzuji pozvánky na všechny přehlídky a akce. Snad se brzo zase potkáme!




Celé redakci i ostatním čtenářkám děkuji za úžasný inspirativní den. Marianne pro mě není jen obyčejný časopis, ale bude pro mě díky přístupu, nadhledu a super týmu, vždy znamenat mnohem víc. Prožily jsme tu dopoledne za běžného pracovního dne redaktorek. Nahlédly pod pokličku, viděly co se připravuje a jak to tu chodí!



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane