2020/03/20

Velké testování a úklid s Winni´s


Hned úvodem vám přiznám, že jsem nikdy nebyla eko člověk, rozumnějte v tom smyslu, že bych si vše pořizovala s názvem a označením EKO, Vegan atd......Jasně, snažím se třídit odpad, nepohazuji odmalička nic v přírodě, ale patřím do skupiny běžných lidí. 
Je pravdou, že postupem času, nad nákupy přemýšlím. Když je příležitost, sáhnu v obchodě po variantě, která tolik  neuškodí přírodě. Každý z nás si k tomuto stylu  musí najít cestu, je to tak i v módě....a  v této době, kdy přichází řada signálů, že se k přírodě nechováme zrovna hezky, je možná čas na zamyšlení.

Několik týdnů jsem testovala Winni´s. Možná tuto značku znáte! Pyšní se mottem, že je šetrná k vám i přírodě. Má  líbivé obaly, které evokují svěžest a momentálně i nadcházející jaro! 

Jsem ráda, že jsem byla oslovena a mohla pro vás otestovat nejen výrobky na nádobí, praní, ale i ty úklidové. 


KUCHYNĚ

Mytí nádobí patří k mé každodenní činnosti. Mám sice myčku, ale kdo mě zná, tak ví, že já bych ji byla schopna zaplnit během jednoho dne mými hrníčky od kávy. Tudíž své oblíbené šalky myji ručně. Hypoalergenní mycí prostředek s limetkou si poradí se zbytky zaschlé kávy i pánvičkami! Líbí se mi dávkování pomocí pumpičky i když se někdy, díky příjemné vůni, přistihnu, že bych "pumpovala" více než mám a ono stačí opravdu málo. Nezkoušela jsem však mytí spálených hrnců, protože se mi žádná taková nehoda nestala, ale Winni´s věřím, že by hrnce byly jako nové. Cena je 69 Kč.



Když už naplním myčku, chci abych nemusela po klasickém programu nádobí přemývat, což se mi u některých tablet už stalo. Jak je to u této značky?


25 ks tablet v pevné papírové krabičce v sobě skrývá sílu. Multifunkční tablety jsou baleny ve fólii, ale pozor, nestrhávejte ji! Rozloží se během mycího programu. To mám na tabletách ráda. Proč by tam mělo být něco navíc, co bych měla vyhazovat a nebo sahat přímo na tabletu a na ruce mít takový ten jemný prach. Vůně citrónu je pro mě u tablet do myčky klasikou, je oblíbená. Balení tablet seženete za 178 Kč. Ani jednou se mi nestalo, že by se tableta nerozpustila!

A když už má myčka za sebou několik várek, je potřeba ji jednou za čas vyčistit. Tady jsem zatím neviděla úplně rozdíl oproti jiným značkám. Důvod je prostý, musela bych čistič 3v1 používat delší dobu. Další měsíc ho opět nasadím do košíčku a budu sledovat. Ono totiž až při pravidelném používání zjistíte, že zabraňuje tvorbě vodního kamene a tím prodlužuje životnost myčky. Cena je 62 Kč a tato investice, v mém případě, kdy tolik myčku nevyužívám, stačí jednou za měsíc nebo dva. Každý poznáme, kdy je potřeba udělat generálku místa, kde umýváme naše talíře.


Řekněte mi, když už používáte myčku, dáváte do ní i leštidlo? Ehmmm, v tom já jsem trošku lajdák a přidávám ho vlastně jen v situacích, kdy mám větší množství skleniček či džbánů a karaf. Vím, že je to silák v boji proti zaschlým kapkám a sklo je poté nádherně lesklé. Lahvička o 250 ml vám vydrží na několik programů v závislosti na vašem typu myčky- nalijte bud´do dávkovače nebo použijte 1/2 lžíce přípravku na začátku posledního oplachovacího cyklu. 250 ml zakoupíte za 49 Kč.


Kuchyně a mastnota je never ending story....Mastnota trápí každou domácnost! Je to logické, vaříme a smažíme a i když pravidelně otíráme spotřebiče, ta mastná mrška se vždy někdě najde. Já po každém vaření na sporáku sice plochu otírám, ale takové kuchyňské skříňky? Vždycky jsem si myslela, že na mastnotu musíš chemií a doslova silou! Není tomu tak! Stačí použít Winni´s!
Ze všech testovaných produktů  se stal jedničkou odmašťovač !!! Funguje na digestoře, grily, pánve a dokonce i před praním na textílie, na kterých máte olejové skrvny. Bez barviv a konzervantů! Velký m plusem je naprosto úžasná jarní vůně, která vám doslova vykouzlí úsměv na tváři. Cena je wow! 62 Kč.

                                              
 

KOUPELNA

Prací gel a aviváž jsem denně nepoužívala. Tím, že peru jen sama pro sebe, případně věci Bibimu, pouštím pračku jednou za deset dní.  Ovšem, prací gel jsem využila i na ruční praní sportovního prádla. Gel je hypoalergenní a obsahuje mýdlo rostlinného původu. Výhodou je , že je určen na všechny typy vláken. Nejvíce se mi osvědčil na sportovní podprsenky, které jsem prala nejčastěji v ruce, vlastně po každé návštěvě fitka. Na jeden či dva kusy prádla pračku nezapínám. U některých pracích prostředků se mi stávalo to, že zanechávaly bílé skvrny, ale hlavně jsem se nezbavila vůně potu. Zde, po vyprání, mě čekala vůně levandule a pot byl i u starších kousků, které jsem už chtěla vyhodit, pryč.
Tip pro vás: gelík dávkujte místo bežného prášku nebo jej nalijte přímo do bubnu pračky. Působí při teplotách 30-90 °C , kolik ho nalít je vždy uvedeno na obalu v závislosti tvrdosti vody a kg prádla. Cena 149 Kč, jde o koncentrát cca na 23 praní!


Aviváž má květinovou vůni..., zavřete oči a představte si, že jste na louce...s touto aviváží se tam ocitnete. Zaujal mě sáčkový obal, který jsem znala jako náhradní náplň tekutých mýdel, kterou kupuji a pak ji přelívám do dávkovače. Tento sáček jsem používala celou dobu a díky otvoru pro ruku se s ním dobře manipulovalo. I uzávěr je dobře řešen. Zkrátka ecorefill obal! 1470 ml vydrží v průměru 42 dávek, tudíž mohu prát o sto šest. ...a ještě k té vůni, cítí ji i návštěvy. Mojí mamku zaujala, tudíž až bude příležitost,  ráda ji aviváž pořídím. Cena je JEN 84 Kč!!


Zrcadlo, zrcadlo, řekni mi......
Univerzální čistič na sklo, okna a zrcadla!  0 procent fosforu a konzervantů.  Lesk a záře, jen se ráno v zrcadle nelekněte (hahaha). Čistič využijete i na prosklené dveře, různé vitríny a při velikonočním úklidu zajistí i záři vašeho lustru.  Cena je 47 Kč.


V koupelně si nedovedu představit nemít odstraňovač vodního kamene. U nás je tvrdá voda a s kamenem bojuji hlavně na sítkách vodovodních baterií, tam mě trápí nejvíce.  Ideální je nechat psobit delší dobu. Je možné, že při prvním nanesení všechny usazeniny nezmizí, ale po druhém či třetím je vše hezky odstraněno. Když totiž máte hodně "kamene" musíte být trpělivý, aby zmizel úplně. Garantuji, že po použítí tu nenajdete žádné stopy! Půl litru stojí 62 Kč.


Čistící prostředek
určený nejen na podlahy, ale na všechny omyvatelné povrchy, třeba i na dlaždičky v koupelně! Zase hypoalergenní a účinný! Prošel si mou dlaždičkovou podlahou v kychyni i linoleem!
Na vytírání doporučuji do kýblu s vodou ( cca 5 l) nalít 25 ml Winni´s. Moc hezky si poradí i se zaschlými fleky na podlaze, pokud máte děti, vím, že neustále řešíte úklid a šetrnost výrobků. Tím, že se opět nejedná o chemický driák, je to čistič vhodný do domácnosti, kde žije nějaký ten čtyřnohý mazlíček. Rozhodně mu to nepodřáždí tlapky!Jemná vůně levandule je po úklidu příjemná. 40 umytí (pokud dávkujete do 5 l 25ml) vyjde na 59 Kč!

Jedná se o řadu ekologických hypoalergenních produktů do domácnosti - čističe, prací prostředky a přípravky na mytí nádobí. Hlavními benefity jsou šetrné složení bez dráždivých látek, tenzidy na přírodní bázi, recyklovatelný obal, netestováno na zvířatech. Prací prostředky jsou vhodné pro praní dětského oblečení i oblečení pro miminka. Produkty jsou vyráběny s co nejmenším dopadem na životní prostředí a s přísnou kvalitativní kontrolou. Produkce probíhá plně v Itálii ve městě Cotignola.

Shrnutí

Winni´s produkty jsem vyzkoušela v rámci celé domácnosti! Přes měsíc jsem s nimi uklízela, umývala nádobí a leštila zrcadla.  Co o nich mohu říct? 
Kdo z vás hledá kvalitní produkty, které nezatěžují životní prostředí a jsou přitom účinné, rozhodně mohu doporučit. Koupíte je na www.drogerie.cz! 
  • Nedráždí ruce, jsou šetrné nejen k nám, ale i k životnímu prostředi.
  • Obaly jsou totiž snadno recyklovatelné.
  • Plně rozložitelné drogistické produkty
  • V sortimentu si vyberou i spotřebitelé, kteří hledají označeni VEGAN OK
  • Suroviny ani výrobky nebyly testovány na zvířatech
  • Potěší alergiky i osoby s citlivou pokožkou.
  • Výrobky jsou inspirované přírodou, obsahují pouze povrchově aktivní látky rostlinného původu, žádná bělící činidla, fosfáty, barviva či deriváty živočišného původu
  • Suroviny ani výrobky nebyly testovány na zvířatech

BONUS- CENY JSOU NAPROSTO PŘIJATELNÉ ať už jste maminka na mateřské, nebo babička v důchodu, Winni´s vám vítr v peněžence neudělá!  Nakupte ideálně přímo od dovozce  fa. Madel: ZDE a pak mi napište, jaký produkt je ten váš nej ( u mě je to odmašťovač)


#Piarko #JaneTestuje


1 komentář:

  1. Anonymní3/20/2020

    Já Winnies mám ráda, kupuji! Moc krasny fotky Jani. Barca

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane