2020/06/10

Cesty k sobě samé


V životě dostanete hodně facek, mnohokrát spadnete a je to normální! Je však vždycky jen a jen na vás, jak se s tím poperete. Nikdo vás nebude vodit za ručičku, litovat a ukazovat jakou cestou se vydat. Možná, pár lidí vám řekne, že to zas bude fajn, ale .....jak se s tím porvete, záleží na vaší síle, vůli a odvaze.


Všechny mé životní pády, hlavně ty v posledních letech, nebyly snadné. Některé zanechaly jizvy a jiné postupem času přebolely. Přišla jsem o několik lidí, na kterých mi záleželo. Brečela do polštářů a když jsem si myslela, že svět už bude fér a po skvělém roce přijde rok, který bude zase stát za to, přišla velká facka pro celý svět. Izolace, bezmoc, ztráty...

Vlastně až nyní pociťuji dopady krize a vím, že není konec. 

Můj život se změnil.

Věci, které pro mě měly smysl, jsou pryč. Stejně tak i koníčky, které jsem měla ráda, ze dne na den přestaly být prioritou. Nejsou na ně finance a chybí ta správná energie, kterou jsem ještě nedávno měla. Důležité je teď pro mě, kromě zdraví, mít zase úsměv na tváři a být šťastná a neztratit své sny. Protože bez snů už bych to vážně nebyla já.

Začala jsem "mít" čas si jen tak sednout v parku a číst si. Přemýšlet a věnovat se svému já. Dřív jsem neustále něco dělala a nedokázala se zastavit. Byla jsem tu pro všechny, jen ne pro sebe.
Nesleduji romantické příběhy, teda to neznamená, že bych se nikdy nepodívala na Pretty Woman, ten film miluju, ale listuji v knihách, které mi dokáží přinést nové myšlenky a posunout mě dál. Knihy, které inspirují a najdu v nich více, než jen květnatá slova.

Víte, nikdy jsem se nebála změn, ba naopak. Osobně nesnáším stereotyp a možná jsem tohle v mém životě potřebovala zažít, stejně jako vy. Vystoupit ze zajetých kolejí, zamyslet se, zastavit se a najít ve svém životě něco nového a udělat krok kupředu k jiným dobrodružstvím i když si v první chvíli myslíte, že to "staré" bylo nejlepší.



Návrat domů- Jak být šťastná a plná sil ve 21. stolení! Začetla jsem se do této knížky, kterou můžete začít číst od kapitoly, jež vás zrovna zajímá. Mimochodem je ze Smart Press, kde najdete další inspirativní knihy a také kuchařky! Toto je jedna z těch knížek, která vám bude ležet doma na stolku a vy v ní budete klidně denně listovat. Nutí vás se zamyslet. A možná i díky ní najdete svou cestu, jak se cítit dobře.

Možná jste přetížené a vyhořelé  - doma, v práci, ve vztazích.  To vše nás odvádí od sebe sama. Nemáme čas ani možnost být „jen tak“ a zažívat obyčejné štěstí.

Najděte si něco, co vám dodá sílu a co bude vašim talismanem. Já mám ráda symboly, kamínky, malé věci, které mohu mít stále u sebe. Mohu je vzít do ruky a v duchu si třeba něco přát. Jsou to takové záchytné body, když mám strach nebo když jsem byla nervózní před nějakou zkouškou. Dávají mi naději!
Teď nosím na ruce náramek s růžovým kamínkem a klíček. Klíč ke všem myšlenkám, klíč k mému srdci, klíč, jež má pro mě hlubší smysl a stal se jakýmsi symbolem otevření dvěří do nové životní etapy.


Máte nějaký náramek či medailonek, který nosíte neustále u sebe? Můj klíček je nenápadný a dá se kombinovat s dalšími šperky. Je dílem rodinného ateliéru Klenota jež staví na poctivé ruční práci. O to víc pro mě klíček znamená, když vím, že na jeho výrobě si dal někdo opravdu záležet.  Navíc minimalismus lesklých věcí mě baví! Krásné šperky, které zaujmou a dají se nosit jak ke společenských oděvům, tak k triku a džínsům a nikdo v tu chvíli nemá ani ponětí, že je to můj strážce.


Tahle doba není lehká. Pomoc, podpora a spolupráce je cennější něž když dřív. Proto vám chci udělat radost ať jste silnější a šťastnější!

produkty v článku: top Orsay, džíny Stradivarius, boty Zoot, šperky Klenota, knihy ze Smart Press, kabelka Olympus


#Women #Moments #Lifestyle


2 komentáře:

  1. Anonymní6/10/2020

    moc hezký článek. Víkend by mě moc lákal, ale bohužel mám tři děti a s manželem jsme přišli o práci.ALe třeba jednou, je to inspirativní.Majka

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní6/12/2020

    Luxusní článek! Jani víkend by byl sice super, ale moc drahé, v této době, jedu o polovinu méně s manželem na rela. Lucííík

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane