2020/10/07

Rozloučení s létem aneb balkónová grilovačka

Létu definitivně pro tento rok oficiálně odzvonilo. Konec drinků na pláži a grilovaček na zahrádkách! Stihli jste se s létem rozloučit?

My to stihli a doslova stylově! I když nemám zahrádku, půjčila jsem si babičky balkón a uspořádala si malou soukromou party.

 
Stačilo k tomu málo. Elekrický gril, masíčko a zeleninka. Pár dochucovaček a mňamek z Edelikates, pití a hlavně pohodlné polštářky na sezení.
Sluníčko hezky svítilo a vlastně to byl prima nápad takto strávit čas u dobrého jídla a jentak si relaxovat v takovém svém koutečku.
 
 
Tentokráte jsem nepřipravovala jsem ani žádné marinády jen jsem maso osolila himalájskou solí, která obsahuje řadu minerálů a má nádhernou narůžovělou barvu. Trošku čeného pepře z Malabrského pobřeží , kde byl delší dobu ponecháván ve vinici, aby vynikla jeho plnější chuť . Mimochodem, používáte koření v těchto mlýncích? Já si toto dávkování nemůžu vynachválit! Díky namletí mi to přijde čerstvější a voňavější.


 
Zeleninu i maso jsem lehce pokapala extra panenským olivovým olejem z pěti odrůd. Tento olej je ze Španělska a nejen, že v názvu ukrývá lásku, ale i vaše chuťové buňky si jej zamilují nejen u přípravy masových pokrmů, ale hodí se i do omáček. Mimochodem, všimněte si toho zvlásštního tvaru lahve. Jde o jediný olej na světě snoubící výhody filtrovaného a nefiltrovaného oleje díky jedinečné lahvi. Usazenina z oliv se soustřeďuje ve speciálně tvarovaném dně lahve tak, aby co nejmenší množství bylo v kontaktu s olejem a zároveň aby chuť oleje udržela veškeré výhody nefiltrovaného oleje tzn. Intenzivní, ovocnou, výraznou a přitom přirozenou chuť.


 
K pořádné party patří i vínečko! Oller del Más, Bernat Oller Blanc de Picapolls je bílé víno z oblasti katalánského vinařství Oller de Más., které se rozkládá na místě restaurovaného středověkého hradu z 10. století. Má k dispozici půdu o výměře 600 ha, z toho 60 ha jsou ekologické vinice, na kterých se nepoužívá žádná chemie a jsou používany pouze organická hnojiva Vyrábí se kupáží odrůd Picapoll Blanc a Picapoll Negre a vyniká v něm aroma tropického ovoce a čerstvé trávy. 

 
Dokážete si grilovačku představit bez oliv? Já už pomalu ne. Kdysi jsem je nemusela, ale možná to bylo tím, že jsem nenarazila na ty dobré. Tyhle jsou velké a bez pecky! Pro mě jsou to takové jednohubky k drinkům, ale dokážu je sníst i samotné, možná i proto, že tyto jsou označovány za královnu mezi olivami. Jak jsem zjistila, že o původní sevillskou odrůdu, která je především ceněna pro svou chuť. Schválně, zkuste je a věřte, že se stanete milovníky oliv!
 
 
Jelikož nepřipravovala ádný dresink ani omáčku, dokázala jsem se spokojit s mou oblíbenou hořčicí od Avokáda, je medová a k masu dokonalá.

 
....krásně a v pohodě jsem si užila sobotní oběd a protáhla si to své "nicnedělání" až do odpoledne. Přišel se podívat i Bibi, kterému přilákala vůně masíčka.
 
 
Díky tomu, že jsem měla čas, jsem rovnou ochutnala nové příchutě Strongbow! Příchuť Cucumber& Mint je super osvěžením, když svítí sluníčko, naopak Citrus Edge se dle mého, hodí více do chladnějších dnů, je v něm vůně jablíček a hořkost růžového grepu.

 
Drinky Strongbow můžete servírovat i s ledem. Ochutnali jste je už? Jak chutnali mým kamarádkám z redakce Žena-in, můžete zjistit zde.



Doufám, že i vy jste si užili léto, i když bylo jiné a nyní vzhůru do podzimních plýskanic, které mají také své kouzlo.

 
#piarko #HolkaScivavou #JanesMoments

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane