2022/05/14

Listování knížkami...

Přiznávám bez mučení, že otevřít knížku, usadit se do křesla a číst, tak to se mi hodně dlouho nestalo. Ale když už na to přijde, dokáži si to vychutnat naplno. 

Navíc zjišťuji, že než se do knížky úplně pustím, tedy pokud má obrázky, jsem schopná v ní listovat a nasávat předem atmosféru.

Momentálně nejvíce listuji "maketou" knihy o sadech, která, pevně doufám, spatří světlo světa, protože je jiná. Věděli jste, že v Praze jsou sady? Sady, které můžete navštívit, uspořádat piknik nebo se jen tak projít a ochutnat místní odrůdu jablíček. 


Kniha Pražské ovocné sady si dává záležet nejen na kvalitním zpracování, ale i netradičním pojetí. Najdete tu 15 sadů, jejich historii, zajímavosti, tipy na trasy a také jaké odrůdy tu najdete. Bonusem jsou také recepty. Co si upéct tvarohovou bábovku s třešněmi, těmi, které si sami natrháte? Půjdete do toho? Pojďme tedy společně na HitHitu podpořit vydání, udělat dobrý skutek a ve finále se projít některou z "ovocných" cest.  


Pražské ovocné sady, budou knížkou, kterou vyndáte z knihovničky během celého roku. Protože vždy je důvod k procházce a každým ročním obdobím jsou sady jinak barevné.


PS: aktuálně je vybráno 54% , to dáme a potkáme se v sadech! Podpořte ZDE.

Další "listovačkou" je pro mě taková nostalgická knížka - DISKANT aneb odtajněná kronika kapelníka Franty Brunclíka. Tuhle věc ocení jen skalní fanoušci hudební skupiny, která pochází z Mnichova Hradiště.


Pro mě je to srdcovka, v této skupině hrál můj taťka. Jsou tu texty písniček, fotky plakátů z devadesátek a texty z kroniky. Knížku seženete právě v místních knihkupectvích.



No a Půlnoční knihovna, to je knížka snad pro všechny. Zažijte to, co by se stalo kdybyste změnili svá rozhodnutí. Přemýšleli jste o tom někdy? Najděte odpověď na otázku Jaký je nejlepší způsob života?

Knihu řádíme do žánru fantasy. Více nebudu prozrazovat, ale za mě stojí za to!


Jaké žánry knih čtete  vy?

 

#pravectu #janesmoments #knihy #booktime

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane