2022/08/26

Zažij kraj- tipy na výlet- Ještěd

O tom, že naše země je krásná není pochyb.

Už jste navštívili všechna místa? Hrady, zámky, vyhlídky, rozhledny nebo se jen tak procházeli  městem a dali si kávu na náměstí?  Ne? Je na čase to změnit a popřemýšlet o výletních cílech. V tom vám může pomoci skvělý "plakátek" Zažij Českou republiku

Prázdniny jsou sice u konce, ale to přece neznamená, že nemůžete cestovat. Odpočiňte si během víkendu a pojďte ven! Načerpejte energii a poznejte další nádherná místa.

Baví vás mít kromě zážitků z výletů něco navíc? Lepte si samolepky a mějte tak přehled kde jste byli a kam se vydáte!

My si s Bibim udělali trip na Ještěd a díky tomu máme hrdě nalepenu první samolepku a dalších 47 míst nám zbývá navštívit a poznat. 48 míst je totiž našim cílem! 

Na Ještědu jsme nebyli poprvé, ale tentokráte jsme jej pojali jinak. Vstali jsme brzo ráno a vyrazili směr Liberec. Nahoru, na vrchol, jsme zkusili sedačkovou lanovku ( trvá cca 5 min a výhled je dokonalý) a poté už ještědské cestičky byly naše. Bibi si užíval běhání na volno a kochal se pomalu se ustupujícími mraky. Cesta od lanovky k Ještědu nám čivaví chůzí trvala něco kolem půl hodinky. Co vám budu povídat, vybrat si den, kdy není úplně vedro nebylo ideální. Pro Bibiho tedy ano, ale Ještěd nás přivítal doslova zahalen. Prohlásila jsem: "Severní pól".

Poseděli jsme tedy v bistru, trošku promrzlí, a vyčkávali, zda se "rozjasní". Přišlo to! Počasí se umoudřilo a Ještěd nás přivítal v celé parádě. Doslova z něj čišela energie. Nemyslíte?



Na zpáteční cestu jsme zvolily stejnou trasu, tj.směr stanice Skalka, ale nejeli jsme dolů, nýbrž jsme šli pod svých přímo pod lanovkou. Cesta je značena jako hřebenová a občas je nutní dávat pozor, na terénní cyklisty. Nicméně Bibi byl tak spokojen, že dolů běžel rychlostí blesku. 


Parádní výlet a první samolepka! Kam to bude příště?



outfit: ráno byla vcelku zima, takže se nám hodila mikča od Hurtta, vodítko na cesty máme z Funky Dog a cestovní misku seženete např. v SuperZoo (kód na slevu JANE10)

tip: pokud jedete autem je možnost parkování u info centra, cena za parking 200 Kč/den. Cesta lanovkou vás vyjde levněji, pokud máte Gopass a to třeba i o 100 Kč. Na výběr pak máte z několika tras a terén je vhodný i pro malé psy, Bibi to zvládl skvěle.

Plákátek seženete ZDE a mám pro vás slevu. kód je JANE20 napište mi zda také něco ze svých cest sbíráte!

#Janesmoments #HolkaScivavou #Horyzarohem #ceskemsepsem #vyletujeme #civavakBibi #DogbloggerCZ 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane