2018/08/04

Moderní technologie, "Apple" pro domácí mazlíčky aneb čivavák Bibi testuje a rozdává pětikilo na nákup


Moderní technologie dorazily i do světa domácích mazlíčků. Pryč jsou ty doby, kdy jste sotva sehnali kvalitní misku na krmení a "značkové" granule. O nějaké vychytávce jsme si mohli nechat zdát. A dnes? Na trhu je tolik nádherných doplňků a věciček, které nám i našim chlupáčům mohou  zpříjemnit či usnadnit život a zárověň jej i zpestřit.


Bibi měl tu čest testovat automatický dávkovač krmiva Petwant, který můžeme označit jako takový psí a kočící "Apple". Nejen my lidé, ale i zvířátka jsou z něj paf. Ti hlavně ve chvíli, když se z něj sypou granulky!

Petwant je sice určen pro kočky a hafany malých plemen ( čivava, jorkšíř, havaňák, ..), ale i pro psy s delším čumáčkem ( kvůli velikosti misky) a také pro štěňátka.
Kdo z vás má dogu, nezoufejte, můžete jej využít jako zásobník piškotů a jiných pamlsků.

Sice jsem si na začátku říkala, tohle tak "určitě potřebujeme "! Bílý box s miskou, který bude v našem malém bytě zabírat místo. Jenže když jsem zjistila, co to všechno umí, wow, proč jsem to nepořídila už dřív? Jasně, nebudu lhát, je to investice, dražší, ale.....je to technicky praktické a díky tomu poznáte, co dělá váš mazlík když nejste doma a když nestíháte krmení, Petwant vás zachrání.

Není to nic složitého. Věřte mi, že nastavení nového mobilu je mnohem horší. Tady jen stáhnete appku a postupujete podle kroků, které  vám to píše a to v češtině!

Funguje tedy jednoduše díky "spojení" s chytrým telefonem či tabletem. Je na vás, co vám vyhovuje. Já preferuji mobil, neboť ten mám u sebe neustále.

  • Co umí?
Petwant především dávkuje krmivo. Přesně tak, jak to vy nastavíte! Porce můžete pejskovi či kočičce naservírovat jednou nebo několikrát denně. Odpadá vážení granulí, protože i porce jsou tu odvážené. Jedna porce je 10 gramů. Pokud tedy jí váš hafan 50 g v osm ráno, nastavíte čas a porcí 5. Vysype se 5 x 10 g.

Možná si říkáte, k čemu to potřebujete, když jste v ten čas doma. Ale kolikrát jste odmítli jít na skleničku s přáteli, protože jste museli domů "kvůli" večeři zvířatka? Může nastat situace, kdy zůstanete déle v práci, zapovídáte se na kávě, nebo budete trčet v zácpě na dálnici...a hafan? Bude mít hlad. Vy se tak jednoduše napojíte přes appku a pokud nemáte nastaveno, načasujete mu véču. Bonusem navíc je to, že ho můžete pozdravit a uklidnit ho. Ano, opravdu můžete nahrát vzkaz a nejen to, dokonce se "domů" i podíváte.

Petwant funguje v českém jazyce! Ihned po instalaci vyplníte profil mazlíka- jméno, plemeno, stáří, hmotnost a charakter, což je v podstatě info o tom, jak je hafan aktivní. Na výběr je několik variant- velmi líný, líný (sem bych řadila starší pejsky), normální, aktivní a velmi aktivní (pejskové, kteří hodně běhají, agiliťáci..). Nezapomeňte přidat nějakou tu pěknou "profilovku".

Ovládání? Koukněte, jak je to jednoduché!






Přehled o čase i porcích.


Funguje i z auta!

Zdlouhavá porada v práci nebo se nudíš v čekárně u doktora? Stačí kliknout a podívat se, co se děje  doma.
Nikde nikdo?



Už se nám tu někdo objevil. Kouká, tak klikni na "mikrofon" a pozdrav.

Ahoj fešáku!


Foto, video, zvuk....

Díky jednoduchému a elegantnímu designu se Petwant stane součástí každého interiéru. Hodí se do kuchyní, chodeb i obýváků.  Designovka!



Pokud váš hafan-kočka jí "z výšky", jednoduše Petwant postavíte na nějaký podstavec. Miska je vyjímatelná a dá se bez problémů opláchnout.



Žádný  "vystavený" pytel s granulemi.  Petwant slouží i jako barrel. Bibi tam má zásobičku cca 2,5 kg granulí. Nasypeš a zavřeš. Díky dokonale těsnícímu víku granule "nezvětrají". Obsah 4,3 l.

Alarm, když krmivo dochází!



Za mě jako pejskařku je Petwant super! Bibi se vždy těší na ten zvuk, když padají granule a se zájmem to sleduje. A když nejsem doma, "připojím" se  a pozdravím, přibehne, kouká a kroutí hlavičkou. No  a někdy vidím, jak přes den spokojeně podřimuje.

Petwant využívají i chovatelé, když má jejich fenka štěňátka a chtějí vědět, co se doma děje. Jednoduše postaví Petwant tak, aby mohli kontrolovat denní aktivitu štěňat. Může jim sloužít jako takový bodyguard.

  • Co bych osobně vylepšila?
Technologie jdou dopředu neuvěřitelnou rychlostí a i Petwant má za sebou pár verzí modelů. Tento je high verze PETWANT PF-103Co by mohl mít ještě navíc či co bych případně "vytunila"?

Co takhle  do appky doplnit region bydliště a zjistit, kdo další je v Petwant komunitě a jít spolu na procházku?


To,  že svého mazlíčka můžete sledovat i když jste stovky kilometrů daleko je pecka. Věřím, že v budoucnu bude mít v sobě  Petwant instalovanou i obrazovku a pejsek či kočka vás i uvidí.

Pro ty vyšší hafany bych upravila výšku misky. Např. zvolila takovou podobnou technologii jakou mají kávovary, prostě posunete nahoru či dolů.

Design? Bílá je neutrální a vypadá hezky. Pokud chcete být originální, stačí nalepit pár samolepek. Možná by nějaké mohly být součastí balení.

  • Shňmě si to!
Krmič, kameraman, komunikátor, hlídač "jídelníčku", který vypadá dobře a je vyroben  z ABS plastu, jež nezatěžuje přírodu. Snadno omyvatelný s jednoduchým ovládáním v ČJ. Další technické najdete na webu.

To chceš!

Tudíž tedy zbystřete!!! Bibi rozdává pětiskovku!A to všem! Kočičkám i pejskům!


Bibi  je sice malej, ale nebojí se a vyštěknul pro vás, své hafaní  a kočičí kámoše, slevu celých 500 Kč! Nejlevněji tak přijde Petwant na NKStore (klik). Ti byli laskaví a řekli nám HAF i MŇAU a tu pětistovkovou slevu nám pro vás dali!  Jednoduše kliknete na koupit  a do kolonky kód kupónu zadáte: JANESMOMENTS

Zpříjemněte si život a když budete zavaleni prací, klikněte na Petwant ve vašem mobili, tabletu... a podívejte se, co ten váš hafan nebo kočka dělá. Hned bude veseleji.  A klidně nám pošlete foto ať vás s Bibim poznáme.


......a teď už nebudeme Bibiho rušit, jde jíst.



4 komentáře:

  1. Ty jo, to sou v dnešní době teda vynálezy :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to super, že něco takového existuje

      Vymazat
  2. Anonymní8/04/2018

    Jani, slyšela jsem o tom v zahraničí.Vůbec jsem netušila, že to je v ČR. Cena mi nepřijde vysoká, když si vezmu,kolik dají lidi za hovadiny a třeba právě Apple mobily. Dávám si to do přáníček k vánocům. Petra

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní8/06/2018

    To ze neco takoveho existuje je super , ani se nedivim. Moc me prekvapila ta kamera ma moc hezky zaber.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane