2017/06/22

Panthenol Body Milk


Sluníčko, vedro a teplota stoupá a vy sedíte v práci.

Těšíte se na víkend a doufáte,  že  vydrží krásné počasí a vyrazíte třeba na koupák? Sbalit plavky, deku, opalovací krém, knížku...

Ale schválně, kolik z vás pak doma používá krémy či tělová mléka po opalování? Jestli jste ve skupince lidí, kteří si myslí, že je to zbytečné a na nic, tak nemáte pravdu. O pokožku se musí pečovat nejen na sluníčku.

Přiznám se, že i já ta "PO" nepoužívala, ale teď se vážně snažím "mazat". Jednak to má smysl, protože opálení vydrží se správnou péčí déle. Kůže navíc není vysušená a nebudete se "svlékat" jako had.

Jsem kancelářská myška, která rozhodně přes týden nestíhá nějakou tu opalovačku. Vstávám za úsvitu a domů přicházím večer. Sluníčko vidím jen z okna.

Víkendy se věnuji blogu a představa, že jdu na koupák, lehnu si na deku? Ehmmmm, já vlastně ještě nemám plavky a ani tělo do těch plavek.  Náš neustálý "ženský boj". Takže moje opalovačka v poslední době spočívá v tom, že navštívím mamku nebo kámošky a "krafáme" na zahrádce u kafíčka. Což odnesou moje ruce a zajímavé opálení rukávů. A poslední dva či tři roky, kdy opravdu "dekové" opalovačky neprovozuji, zjišťuji, jak je moje kůže na sluníčko náchylnější. Je to pro ní šok najednou se vystavit slunečním paprskům.

Co si pamatuji, moje mamka nikdy nedala dopustit na Panthenol. Ona na rozdíl ode mě je hodně zkušená "smaženka" a já ji dokonalé čokoládové opálení závidím. A umí o něj i pečovat! I když jen "sedí" na zahrádce je prostě opálená a hezky! Po opalování se pravidelně krémuje!
Říkám si, zda je možné, že blondýny se opalují lépe?


Když mi přišla nová tělová mléka od Panthenolu, bylo jasné, že je testne mamka, protože jsem si říkala, že mě se zase sluníčko vyhne.... Ouha, první parný víkend a já tradičně na kafíčku a večer jsem se nestačila divit.

...volba padla na tělové mléko s rakytníkem, které eliminuje zarudnutí pokožky. Mléko je příjemně chladivé, ono se tedy není čemu divit, když jste "rozpálení", ale  prostě zklidňuje a ráno můžete vyjít mezi lidi.

U obou tělových mlék chválím to, že příjemně rozetřou a hlavně velmi rychle vstřebají.

A jaké mléko si zvolit? Aloe Vera či Rakytník?

Pokud je vaše pokožka zčervenalá, rozhodně sáhněte po rakytníku. Obsahuje 9% D-Panthenolu a výtažek zmiňovaného rakytníku, který snižuje zarudnutí pokožky. Stačí nanést opravdu málo, cca velikost jednoho až dvou lískových oříšků. Ochlazuje a je bez parabenů. Jeho vůně je inspirová luxusním parfémem a okamžitě navodí pocit pohody.

Aloe Vera je osvěžující a doslova vás dostane svou jemnou vůní. Navíc zvyšuje hydrataci a elasticitu pokožky. Pokud není vaše pokožka vyloženě po opalování rudá, doporučuji tuto variantu. Sice jde o tělové mléko, ale bez problému jsem ji použila i na obličej. Obsahuje vitamín A, E, F, díky nimž pokožka bojuje proti stárnutí. Aloe je lehká bez chemických konzervačních látek a barviv.

Tělová mléka stojí okolo 134 Kč, záleží tedy na prodejně. Obsah je 250 ml a rozhodně je doporučuji mít doma a pokud se chystáte na dovču u moře, minimálně jedno balení přibalte s sebou!

Vím, že je testovala i redakce Žena-in, tak koukněte, jak to dopadlo u nich.

A ted´mi řekněte používáte přípravky po opalování nebo to flákáte?








#piarko


4 komentáře:

  1. Anonymní6/26/2017

    Ahoj Jani, ja jsem koupila ten Aloe a je super. Drive jsem mela klasika , take ho pouzivam diky mamce. Nikdy jsem ani nic jineho po opalovani nekupovala. Kacka

    OdpovědětVymazat
  2. Já obdivují každého, kdo se jde účelné opakovat. Me osobně to moc nebaví.. Takže koncim odpálena dle oblečení...a když se opalim tak na raka. Takže mléko s rakytnikem by bodlo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mi povídej....teď jsem se chvíli opalovala na dovče a i den byl na mě moc....neumím se opalovat, hned jsem se přismažila a padla tuba Panthenolu

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane