2018/03/22

"Zelený" refresh pleti


Kalendář už oficiálně zaznamenal jaro a já se pustila jako řada z vás do jarního "detoxu", ale trošku jinak. Mám za sebou úklid pracovního koutku a jím zdravě. Ale co moje pleť? Po zimě,  po agresivní chřipce, jež mě zasáhla na docela dlouhou dobu, mi vylezlo na obličeji pár pupínků.
Tělo bojovalo uvnitř i navenek. A to špatné mmuselo pryč!

Začátkem března jsem nasadila doslova  "zelenou" kosmetiku. Pěkně celou řadu! Měla jsem totiž možnost být mezi prvními testerkami Elixiru Jeunesse od Yves Rocher. #JarniDetox mi doslova bodnul!


Už od "vejšky" mám jejich klubovou kartičku, ale nikdy jsem nezkoušela krémy. Měla jsem sprcháče, spreje, něco i z dekorativky a tak jsem byla dost zvědavá, co se mnou tato péče udělá.


Poctivě jsem čistila, mazala, ráno i večer ! Po 22 dvou dnech hlásím zlepšení! I když řada neslibuje zklidnění pleti, můj obličej se hlavně "sjednotil" a pupínky se daly na ústup. Možná je to i díky vysoce koncentrovanému výtažku z aphloie, který pleť chrání pře škodlivými vnějšími vlivy a tím je i přirozeně povzbuzen proces detoxu. Pleť "brání" a "odhání nepřátele" pryč. 

Ti z vás, kteří krémy od YR znají, tuší, že vůně nění "převoněná" , ale naopak hodně jemná, připomíná mi doslova začátek jaro, zeleň, lehkost a pohodu. Přírodní, svěží, prostě "zelená"

Každé ráno po opláchnutí pleti používám denní péči s OF30 Elixir Jeunesse. Vyhovuje mi balení v tubě! Je docela plochá a oproti nočnímu krému je to ideální balení na cesty. Nejenže se s ní dobře po ránu  manipuluje, dobře se při otvírání drží v ruce a tak ještě i když rozespale mžouráte, bezproblému vymáčknete potřebné mnnožství krému.  
Vzhledem k tomu, že sluneční paprsky konečně ukazují svou krásu, je super, že krém nás díky OF30 ochrání před UV zářením.  Dříve jsem to na krémech nehlídala, dnes je to pro mě jedno z must have.
Konzistence je naprosto dokonalá! Lehounká a "jarní" vůně vám dokáže zpříjemnit každé ráno. Po nanasení nemám ani mastný efekt! Hurá!

Jak jsem zjistila, tuba obsahuje o 25% méně plastu! Denní péče stojí bez koruny 600 Kč (30 ml). A upřímně, já bych to za něj dala, protože jsem spokojena! Uvědommě si, že nejde o krém z "drogerky", ale o přírodní kosmetiku, jež pomáhá nejen nám, ale stará se i o dodavatele "surovin" tj. rostlin a podporuje kvalitu jejich podnikání.

Bez minerálních olejů, silikonů a parabenů!




Po celodenním maratonu, běhání venku se psem, nákupech, cvičení ve fitku, jsem ráda, že alespoň 2-3 týdně použiji čistící gel. Můžete jej sice používat denně, k pleti je totiž šetrný, ale já se rovnou přiznávám, že jsem na to "líná".
U tohoto gelu mě baví mikro částečky, které jsou v podstatě jako peeling a dokonale odstraní odumřelé buňky a pleť "promasírují". Ten pocit po vyčištění je osvěžující a já  si vždy říkám, že si ten čas musím udělat!



V každém případě na noční krém nezapomínám! Je v krásné skleněné dózičce, ale uvítala bych jej v tubě, která jak jsem zmiňovala, je lehčí. "Tíhu" krému jsem si uvědomila hlavně po hodinách ve fitku, kdy neudržítm v ruce ani hrníček. Chválím však, že kelímek je z recyklovatelného skla!
Konzistence krému je o malinkato hutnější než u denního, ale ta "jarní" vůně zůstává.
Kelímek obsahuje 50 ml a stojí 749 Kč.
Stejně jako denní krém, je i tato intenzivní noční péče vhodná od 30 let. A  teď jsem práskla, že už jsem za tímto číslem! No snad mi zachováte věrnost!
Ráno po probuzení je pleť o něco jasnější a celý "kolotoč" začne nanovo.




Používáte nějakou konkrétní řadu kosmetiky nebo máte krémy od více značek? A jak jste na tom s pletí po zimě?



#piarko
                                                    foceno Olympusem PEN E-PL7

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane