2018/09/16

Čivavák Bibi testuje furminátor


Testujeme furminátor!

Možná si říkáte, malej pes, malej kožíšek a málo  chloupků po bytě. To byste se divili! V době, kdy  Bibi líná, což je hlavně na jaře, mám doma "deset" čivav. Nyní opět nastává doba, kdy se připravuje na zimu a srst houstne. Kvůli výkyvu počasí letošního roku, měnil hafan kožíšek několikrát. 
Stejně tak jako nám lidem padají vlasy, hafanům padají chlupy a čas od času je nutné je pročísnout a "neživým" chloupkům pomoci ven. I my se češeme a čtyřnohý kámoš, byť je krátkosrstý, tuto péči potřebuje také. Kožíšek se pročesáním nejen hezky"provětrá" , ale dobře zvoleným "nástrojem", splní i další funkci, jako zbavení se odumřelé srsti nebo načechrání.


Během života se psem podlehnete spousty věcem, které koupíte, prostě se vám líbí, okouzlí vás design nebo cena. řada pejskařů vám dá za pravdu, že je občas težké najít správně pečující produkty, které by vyhovovaly potřebám jejich čtyřnohého miláčka.
Bibi je docela nenáročnej pes! Tedy co se péče o kožíšek týče. Nemá dlouhé háro a na rozdíl ode mě se nemusí česat denně! V "padajícím" období ho vyčesávám  dvakrát až třikrát týdně. I proto jsem byla vděčná za možnost blogerského testování novinky Furflex. Ovšem zástupci "Furminátoru" mi nakonec doporučili zvolit standardní hrablo FURminator XS short hair, protože čivava je přeci jen malý hafan a tento model si s jeho srstí poradí lépe.

V čem jsou "furminátory" jiné než "obyčejné" kartáče?

Máte možnost volby velikosti a typu! Ať už malej čivavák, buldoček, velká doga, či dlouhosrstý jezevčík, každý si vybere.

Protiskluzová rukojeť skvěle padne do ruky a dobře se s ní manipuluje.


Hrana je z nerezové oceli! Což kvituji. Víte kolikrát už jsem měla kartáč, jehož "kovové"  části zrezivěly nebo se ohýbaly?


Při dobře zvoleném modelu  se "vyšesávací" část dostane pěkně pod svrchní srst a jemně odstraní podsadu a uvolněné chloupky. Věděli jste, že psi mají dvoje chupy? Podsadu (spodní srst) a pesík (svrchní srst). Pesík je navíc obklopen šesti až dvanácti chlupy podsady. Kolik chlupů má jen můj malej čivaváček ani nebudu počítat!

Furminátor redukuje línání až o 90 %.

Musíte jej správně používat! Jak vidíte na fotkách, česací hrana je relativně ostrá, takže není potřeba tlačit, ale jemným pohybem veďte hrablo ve směru růstu chlupů. Bibiho česu buď venku nebo doma na vyvýšeném stolečku, na který mu dám ještě podložku, aby se neklouzaly tlapky. Tím, že jezdíme na výstavy, stolek mu nedělá problém, protože na výstavách na něm musí "pózovat" a doma tedy trénuje. Jednou rukou češu a druhou Bibiho přidržuji. Pokud při celé proceduře vidí svou oblíbenou hračku a pamlsky, ví, že odměna jej nemine.


Párkrát pročísneme a "nechtěné" chloupky jsou fuč.


Plné hrablo vyčistíme jednoduchým stisknutím tlačítka FURejector. Jak je vidět i z Bibiho se toho vyčesalo dost.



Když budete brát furminátor ven,  jednoduše na hranu nasaďte kryt.






...ted už odměna a hraní.

Bibi hodnotí FURminator na jedničku! Je šetrný k jeho kožíšku a hlavně účinný! 


použité produkty: FURminator XS short hair, modrá podložka Pepco, hračka- kachna a pamlsky Masíčka- obojí koupíte na Akinu, stolek je z Lidlu



9 komentářů:

  1. Anonymní9/16/2018

    Jani ten tvuj hafanek je bozi.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní9/16/2018

    J8 toho tveho Bibouska miluju. Kacka

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní9/17/2018

    Ahoj Jani, az ted jsem zjistila,ze uz nemas Ajusku. Moc me to mrzi ,ale jsem rada ze mas noveho psicka vypada uzasne. Misa K. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Míšo, jsem moc ráda, že jsi se ozvala. Písni pak mailík. Ájuška už je v psím nebi pár let, bylo to hodně těžké....no a Bíba je můj pan úžasňák, úplně jinej a skvělej a určitě tě rád pozná.

      Vymazat
  4. Anonymní11/02/2018

    Pročítám všechny soutěžní články a máš to nejhezčí.Jediná, která na pejskovi ukázala česání a moc hezky píšeš. No a ten tvůj pejsáček je model. Nebude někdy třeba vreklamě? Miška

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane