2018/12/14

Dárky pro chlupáče


Hezký den,

Ani nevíte s jakou chutí jsem připravovala tento článek a těšila se na něj skoro celý rok. Vlastně se ještě moc těším až si ten můj hafan pod stromečkem rozbalí dárečky. Budou to jeho první Vánoce se mnou.

Není to nic neobvyklého, že naši chlupatí mazlíčci dostávají dárečky k Vánocům. I výrobci každým rokem rozšiřují nabídku a je z čeho vybírat.
Bibiho budu letos trošku rozmazlovat, nejen protože jsou to jeho první vánoční svátky, ale celý rok mi dávál velkou radost, že si hodně dárečků zaslouží. Jsem zvědavá, který si oblíbí.

Pro vás tu pár tipů, které stojí za to mazlíkům pořídit. Jsou totiž mými předešlými hafany či Bibim ověřeny.


Pamlsky, mňamky to je jasná věc! Kromě samostatných sáčků s dobrůtkami, řada firem nabizí boxíky, kde jsou nejen  pamlsky, ale i hračka. No a tahle krabička od Akinu má jasného "přijemce", je pro Bibiho. Seženete ji zde.


Pokud máte hodně psích kamarádů, kupte velké balení pamlsků a můžete jej klidně rozdělit do menších sáčků , přidat mašličku či jmenovku a dárečky máte připraveny. Piškotky s kuřecím masíčkem jsou lahůdka. Yoggies potěší!


No a tyto vánoční mlsky si říkají o to být jedním z vánočních dárků. I hafíci rádi "bonbonky".


Granule a konzervy jsou pro většinu pejskařů základním krmivem jejich mazlíka. Dokupte zásoby a nebo zkustě nějakou masouvou mňamku. Konzerva Yoggies s hovězím masem a karotkou a lněným olejem rozhodně pejskovi zavoní. Masová kapsička Winston (prodává Rossmann) ve tvaru  kostičky může být dárečkem, když půjdete na návštěvu k jinému chlupáčovi. 


Granulky má Bibi rád. Tyto od švédské značky Husse jsou ve verzi mini, tj. vhodné pro malá plemena. Pejsek je tak hezky rozkouše.


Sice je po adventu, ale proč nevěnovat kalendář a pejskovi nedat denně nějaké to překvapení za odměnu? Huhubamboo je cool, my tuto značku máme rádi.


Dárky praktické! Už jste slyšeli o krmiči Petwant? Já ho miluji snad víc než Bibi. Kromě toho, že naprosto spolehlivě dávkuje granule, tak má kameru a pokud nejsem doma, mohu na Bibiho kouknout a ještě na něj zavolat., Boží a hlavně na něj s kódem JANESMOMENTS máte slevu, využijte toho!!! To jak funguje u nás, najdete v článku zde.


Balzám na tlapky Tass Plus se hodí nejen v zimě. Už pro své předešlé hafany jsem používala právě tento od švédské značky Husse a vždy jsem byla spokojena. V zimě díky včelímu vosku ochrání a v létě naopak pomáhá vysušeným polštářkům.


Už jste slyšeli o dortu pro psy? Koukněte na tuto skvělou směs. Dortík nemusíte pejskovi dávat jen když má narozeniny. Vždy se pro něj najde příležitost dát si něco dobrého za odměnu.


Myslete i na jeho zdraví. Kromě doplňků stravy a vitamínů (článek zde) největší péči zaměřuji u Bibiho na zoubky. Kupuji pamlsky, které předchází usazování zubního plaku a pak ty s vyšším účinkem. Kelparen je jedním z nich. Bibi dostává každý večer, je to jeho rutina. Nově pod stromečkem objeví žvýkací kávové dřevo a jsem zvědavá jak si s tím poradí.


Mističky je nejen třeba pravidelně umývat, ale i jejich životnost někdy skončí. Akinu má v sortimentu misky z bambusového prášku, který je biologicky odbouratelný. Na výběr je několik barviček

V obchodech najdete i misky různých tvarů. "Kostičku" prodává např. Tiger a je vhodná pro mini psíky, nebo na pamlsky či pro kočky.


Kosmetika je pro Bibiho luxus. Čivava krátkosrstá není plemeno,které potřebuje speciální péči. Bibi jde občas do vany a tím, že nemá na nic alergii je mu relativně fuk, čím se umyje. Ale samozřejme používá produkty pro hafany. Přiznám se, tomuto šamponu jsem podlehla hlavně díky obalu. Kupovala jsem ho v Anglii a kromě toho, že  teda nádherně vypadá, božsky voní! Po koupeli se z Bibiho stává "jahodový jogurt" a je k sežrání. Značku I love Pet Head seženete i u nás, ale je dražší i proto jsem v zahraničí neváhala s koupí, byla tam levnější.


Roztomilosti na konec! Hračky, plyšáci...prostě rozmazlovací dárky. Bibi naprosto miluje míče a vím, že Ježíšek mu nějaký přinese, ale plyšáky zbožňuje! Nikdy žádného nezničil a chová se k nim hezky. Letos se sbíraly bodíky v Bille a já, ano přiznávám, já se zamilovala do soba a hned jak jsem ho uviděla, věděla jsem,  že Bibi ho bude mít jako polštářek. A na ten moment, kdy soba potká pod stromečkem se moc těším!


Malá plemena, ale i ta větší, když přituhuje, nosí vestičky nebo světříky. Tento jsem objednávala na Aliexpresu a sedí dokonale. Je dobré pokud pejska změříte ať víte jakou koupit velikost, protože každý výrobce to má jinak. Pokud nakupujete v kamenných prodejnách, vemte pejska s sebou ať si to vyzkouší. 
Tento svetřík má Bibi víceméně na přechod do auta a tak trošku z frajeřinky, když pojede na návštěvu,  jinak nosí zateplenou vestičku. 


Deky a pelíšky! Další praktické dárky. Deku letos Bibi dostal s čivavama, má ji na gauči a vždy se do ní schoulí. Pokud byste ji chtěli také, napište mi, pár kousků mám na prodej.


Obojky, vodítka. Řeknu vám, na čivavu sehnat obojek je um! V obchodech defakto na výběr moc variant není a tak obojky nakupuji na výstavách. V zahraničí je nabídka širší a jednou za čas nějaký oboječek přivezu. Zelený koženkový jsem kupovala na Slovensku a jen za dvě eura! 
V Čechách klasické malé oboječky moc nejsou a proto jsem ráda, když narazím na někoho šikovného, kdo je šije. Takto jsem potkala značku Collars, která má úžasné motýlky a  Bibimu sedí dokonale. Paní Blanka, která věci pro pejsky šije, je navíc moc milá a vstřícná a pokud byste chtěli, určitě se s ní domluvíte na variantě pro vašeho chlupáče. Nás motýlci baví a občas nám to s Bibim společně ladí. Už jsem koukala na stránky a mají vánoční motivy.


To bylo pár tipů, co můžete dát hafíkovi pod stromeček. Schválně, co tam letos najde váš chupáč?


3 komentáře:

  1. Anonymní12/14/2018

    Jani ja chci byt tvym psem. Danka. Krasne darecky, ty obojecky a ten plysak

    OdpovědětVymazat
  2. to sú nadherné darčeky <3

    OdpovědětVymazat
  3. Jéé, to je krásný :) hlavně ten svetřík.

    Přeji veselé a klidné Vánoce :)!
    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane