2019/06/10

Jane řídí "skříň"


Moji milí,

je snad jasné, že jsem nevyjela se skříní na kolečkách, ale když jsem si šla vyzvedávat do redakce Žena v autě, na testování auto, jediné co jsem věděla, že to bude Peugeot! Ovšem, že to bude obřík jsem netušila a při prvním spatření jsem konstatovala..."wow, to auto je jako skříň. Odjedu s tím? " Nikdy jsem vlastně takového "obříka" snad neřídila a měla jsem trošku respekt.


Toto je  Peugeot Rifter!


Nicméně řídím už snad dvacet let, tak mě to přece nepoloží. Jak jsem sedla za volant, byla jsem mile překvapena. Úžasná ergonomická sedadla,  nic tvrdého jako některé dodávky.  I-Cockpit s  menším  kompaktním volantem, který se lehce otáčí a velký 8" dotykový intuitivní displej.


Tři,  dva, jedna start.....vjíždím na první rušnou křižovatku, kde zrovna probíhají práce na silnici a semafory nefungují. No a co myslíte? Jak jsem nic neměla osaháno,  Rifter se rozhodl, že mi "chcípce". Tahle "začátečnická" chybka se mi nestala už mnoho let. No, ale je fakt, že tady je automatická brzda, řazení je trošku jiné než u mého auta. Nikdo na mě naštěstí netroubí,  v klidu nastartuji (mimochodem knoflíkem) a jedu si dál.



Jakmile vjedu na dálnici, doslova frčíme.  Kdo by to byl řekl, že tento robustní a zárověň elegantní vůz dokáže jet rychle bez rachotu, pohodlně a ještě ke všemu s  příznivou spotřebou.  Je vybavený na míru upravenými podvozkovými částmi, zvýšenou světlou výškou, která mu propůjčuje schopnosti vozů all road. A to mě baví!


Během týdne jsem s Rifterem brázdila nejen  dálnice, ale i pár  silniček nižších tříd a hlavně jsem si s ním troufla i do města na nákupy! Možná by většinu čtenářek zajímalo, jak se s tak velkým autem parkuje. Dámy, jednoduše! Měla jsem menší obavy, jako většina žen, že budu manévrovat na parkovišti, jenže to auto má mimo jiné parkovací kameru a jednoduše se s ním manipuluje, což je právě pro nás ženy možná i díky tomu úžasnému volantu. Jednoduše "vplujete" mezi dvě auta! Dokonce i úzké vjezdy do garáží nákupních center vytočil bravůrně. I ze všech úhlů okýnek je dobrý výhled. Pokud zaparkujete  mezi dvě auta a máte pasažéry, kteří sedí v zadní části vozu, oceníte posuvné otevírání dvěří!


....o tom, že pojme rodinné nákupy a ještě vám zbyde prostor na to si koupit něco pro sebe, ani nemluvím. Doplnila jsem zásoby kafe a stavila se v želvě, tj. mé oblíbené Carpise, jejíž kabelky miluju, což vidíte i z fotek, ta s čivavou je od nich. #HolciciRadosti #Shopping Objem zavazadlového prostoru je skutečně velkorysý: od 775 l (pod kryt) do 3500 l (po střechu se sklopenými sedadly) a u 5místné verze Long dokonce až 4000 l.


Zpět na silnice! Nastává další fáze našeho dobrodružství a do auta nastupuje i Bibi (pokud ho neznáte klik sem).


Ten cestuje ve své autosedačce, kterou bezpečnostním popruhem připoutám k sedadlu. Uvnitř sedačky má Bibi deku, plyšáka i mističku s vodou. Což mi připomíná jeden mínusová bod, který mi v interiéru vadil. Pokud totiž pijete kafe, můj půjčený Rifter, přestože měl řadu úložných prostor neměl místo na coffee to go. 


Kvituji však roletkové zavírání! Ovšem chybí tu to lepší umístění na nápoje...


...i přes nepřízeň terénu Bibi usíná, protože motor "nevrčí", ale jen lehounce vrní.


Navigace 3D i je propojená s hlasovým ovládáním, které vám usnadní cestování. Na dotykovém displeji máte kompletní přehled o trase a místě, kde se pohybujete. Občas hav promluví ať zabočítě vpravo, ale na displeji je vlevo....




Takto jsme si jezdili a užívali si a od této doby se přestávám bát velkých aut. Vejde  se tam totiž hodně věcí a Rifter je opravdu pohodlný i na delší cesty. Nechtělo se mi ho ani vracet!

A co vy, ženy řidičky, jaká auta upřednostňujete? Troufly byste si na Rifter?

Testování proběhlo díky redakci Žena v autě, děkujeme!

1 komentář:

  1. Anonymní6/12/2019

    Jani uplne mi mluvis z duse. Manzel si kvuli praci na domecku a dalsim vecem poridil nejake auto ala dodavka, Berlingo. Ja musela jednou ridit a reknu ti dost jsem se bala, byla jsem nervozni,ale dala jsem to. Nakonec jsem zjistila ,ze velka auta maji neco do sebe, chce to spravny odhad a clovek si hned zvykne. Az potkas na silnici vysmatou ridicku Zanetu v modrem Berlingu s jihoceskou SPZ jsem to ja.ahoj

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane