2020/05/02

Poklusem klus do normálu


Svět se pomalu vrací do "normálu". Řada opatření se uvolňuje, zase můžeme chodit za určitého režimu nakupovat a dokonce i cvičit. Vracíme se do formy, ale po měsíci nicnedělaní to bude pro někoho docela dřina.


Přiznám se, že já jsem sice párkrát "vyběhla", ale cardio není vše...Koronavirus mi totálně rozhodil můj režim, včetně mé pravidelné stravy. Jako každá ženská, jednou za čas...no dobře, já každý týden, stoupám na váhu. Naštěstí se číslo nehlo směrem nahoru ani dolů. Já jsem se však necítila v pohodě. Možná to znáte, pocit, že máte několik kilo navíc, ale váha je stejná.  Věděla jsem, že je to dáno tím, že nechodím posilovat, do své práce a můj klasický, opravdu zdravý jídelníček, se vypařil.
Ocitla jsem se totiž v naprosto jiných podmínkách! Nechci se vymlouvat, ale neměla jsem čas nebo spíše nebylo mi dovoleno jíst pravidelně. Což zní hrozně, ale je to tak. Chodila jsem na brigádu, kde máte určené pauzy a nikoho nezajímá, že máte mít zrovna svačinu nebo oběd..., hlavně když jsem začínala v 11 hodin dopoledne, tak jsem rozhodně ve dvanáct nemohla zasednout k obědu. Pak to končilo tím, že jsem si koupila housku, protože ke koupi tu skoro nic jiného nebylo a chystat krabičky doma po náročné, 12ti hodinové směně bylo obtížnější. Ohřívání jídla mi pak zase v práci ubíralo minuty a místo klidové pauzy se z toho všeho stala pauza stresová, abych náhodou nepřekročila povolený čas. Vše tu totiž bylo hlídáno přes čipy. Tudíž, abych nejedla "blafy" , využila jsem několika doplňků KetoFit. Možná znáte, český výrobce proteinových, nízkosacharidových a keto produktů, speciálně určených pro nás ženy. Můžete tu využít ucelených redukčních programů a stanovit si i váš vysněný váhový cíl.  Nebo si vybrat pár produktů jako já.
V tuto chvíli využívám několika doplňků, právě kvůli brigádě. Pokud mi totiž vyjde jídlo, když zrovna "kmitám", zvolím koktejl, který mám u sebe, protože pití u sebe mít mohu. Mám ho v šejkru, tudíž před napitím jen protřepu a mohu konzumovat. Obsahuje dostatek bílkovin, kompletní spektrum vitamínů a minerálů. Díky tomu se udržuji fit a přestávám mít pocit těžkosti a těch xxx kil navíc.


Kromě jídla, to chce i pohyb. Venku je nádherně a k běhu potřebujete jen kvalitní tenisky. Opravdu se do nich vyplatí investovat. I já kdysi vytáhla z botníky ty "obyč" a myslela si, jak to bude v pohodě. Výsledkem byla bolavá chodidla, klouby a každý krok byl za trest. Nyní to už jde "samo".


Nemusíte rovnou běžet maraton, já jsem také musela běhu přijít na chuť, o tom vám třeba příště napíši. Začněte pozvolna, svižnou chůzí 30 minut, hlavně vydržte! Pravidelnost je základ. Začátek je těžký. I když sportovala, do běhu jsem se nutila!  Doslova to bylo nejdříve poklusem klus. Musela jsem si do diáře zapsat, kdy půjdu běhat, pak už neexistovaly výmluvy!
Příjemným bonusem je najít  hezké místo, kde se běhá jedna radost.

Doběhnout, protáhnout se a pak se kochat výhledem na jezero.



...a když jsem v přírodě déle a nechce se mi domů, mám s sebou v kapsičce proteinovou tyčinku z KetoFit, která je vhodná po cvičení nebo když mám hlad. Obsahuje téměř 50% kvalitních bílkovin a nejméně cukrů z dostupných obdobných produktů na trhu  ( pouze1,9 g). Můžete ji mít v kabelce, v práci v šuplíku, zkrátka, když opravdu nestíháte jídlo nebo máte chuť na sladké
  

Čokoláda a kokos je moje nejmilejší kombinace! Tuto chvilku si po běhu dokáži vychutnat. Vyřídím maily, zavolám kamarádům nebo si pustím oblíbenou muziku na plný pecky!

produkty v článku: výrobky KetoFit, oblečení: triko a kapsička:  Tchibo, legíny: Decathlon, boty: Adidas, hodinky: Beurer, mobil: Xiaomi
#piarko #Sport #Pink #MujOlympus

2 komentáře:

  1. Z tohto článku ide taká pohoda... už dlhšie premýšlam, že by som aj ja konečne začala behat, len to nejak neviem sklbit. Cez týžden som sama doma s 5ročným synom... no kde ho dám? a behat so mnou určite nepojde... ale snád ked povyrastie sa dokopem k behaniu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Zuzanko děkuji. Já se k běhu také ještě trošku dokopávám, ale stojí to za to. Moc držím palce.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane