2020/07/30

Už se zase učím abecedu...


Vzpomínáte si na slabikář? Tehdy jsme hltali obrázky písmenek a učili se jejich tiskací  a psací podobu. Přicházely první věty jako Ema má mísu nebo máma mele maso.
Dneska se na to díváme s úsměvem a říkáme si, jaké to byly skvělé časy. Doba bezstarostnosti, ale také velká „nalejvárna“ naučit se číst, psát a počítat. A přitom jsme to zvládali levou zadní!


Postupně do našich životů přicházely další a další vzdělávací výzvy. Po základní škole to byly zkoušky na střední a za pár let zkouška dospělosti- maturita. Většina z nás si říkala, že nic horšího snad už v tom "školním" životě není.
Kdo pokračoval dál, zažíval zkouškové na vejšce  a užíval si tři měsíce prázdnin. Pamatuji si, když jsem „drtila“ šanony s poznámkami z mezinárodního práva, historie a dalších předmětů a „modlila“ se ať to dám. A dala!
Nastala obrovská euforie, radost a zároveň se otevřelo spousty dvěří, které byly plné možností. Bylo na nás, jaké příležistosti se chopíme a kam se náš život bude ubírat.
Mě vždy bavili lidi! PR, marketing, to je sice něco co mě zajímá, ale směřovala jsem k hledání talentů. O tom, ale až jindy. Skvělá práce, volnost, zároveň i disciplína a výsledky! Deset let "lovení hlav"  bylo skvělých. Nebýt Covidu, asi v tom oboru funguji dál.

Situace se však změnila  a já jsem se přemístila do interního HR. Stále se sice věnuji náboru, ale má náplň práce je mnohem širší. Hodně věcí je pro mě nových.

A protože nerada usínám na vavřínechnechci zakrňovat a být pozadu, neustále na sobě pracuji. Vlastně ani nejsem ten typ holky, která sedí a čeká až ji něco spadne do klína. Vím moc dobře, že když člověk něco chce, musí máknout!  Hlavně když je hozen do vody a je na něm, zda bude plavat nebo ne.
Večery a volné chvíle netrávím na gauči, ale obléknu si pohodový home outfit, tj. triko a tepláky (koupila přes Bonipo, kde jsou super slevy a kupóny) , sednu do svého oblíbeného koutku a šprtám. Nerada dělám věci napůl, prostě chci být ve své práci dobrá!
V tom mi pomáhá i "Abeceda personalisty 2020", což je knihy určena širšímu okruhu uživatelů, kde je aktuální výklad zákoníku práce s ohledem na legislativní změny.

 

Tato kniha je takovou mojí pravocní biblí! Díky její kroužkové vazbě ji mohu pohodlně používat, psát si do ní poznámky a mít ji vždy po ruce.


Mimochodem, píšete si poznámky do knih? Já do těch vzdělávacích ano! Vím, že je používám a vracím se k nim. 
Pokud i vy studujete či se zabýváte personalistikou, doporučuji tuto "abecedu" z českého nakladatelství Anag, které pořádá i zajímavé semináře! Vše je srozumitelné a rozhodně vás to posune dál.

Čtete knihy vztahující se k vaši práci?


....a já letím zase šprtat, protože iporozumnět paragrafům není čtení na jeden večer.

produkty v článku:outfit z Gate- koupeno pře BONIPO, náramky, brýle z GrandOptical, květina z Obi, náramky H&M, tu6ka y Tiger, kniha z Anag



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane