2020/11/16

Otevřete knihu a splňte si sny, buďte úspěšní a šťastní!

Nebudu se rozepisovat o tom, jak mě některá opatření štvou, ale uznávám, že řada z nich má význam. Každý z nás se na to dívá jinak. Ten kdo se s Covidem osobně nesetkal remcá. Ten kdo byl v nemocnici a bojoval o život, ví své a ten, kdo přišel o práci a příjem, má starostí nad hlavu. Covid se mě dotkl ve všech směrech, ale jdu dál! Soucítím se  všemi, ale pokud se budeme utápět v slzách, nikdy se z toho nedostaneme.  Problémy byly a budou...to je život. Pojďme si užít každý moment a zpříjemnit si maličkostí každý den.

Nemějme depku, netrapme se a zkusme najít sílu a motivaci, jak z toho všeho ven! Mysleme chvíli na sebe, posilněme své já. Když budete silní VY, dokážete totiž předat sílu a pozitivní energii dál.

Já využívám čas ke čtení knížek, těch, které "uklidí i uklidní duši", těch, které mě posunou, těch, které mi pomohou srovnat si myšlenky, těch, které u jejich čtení neztrácím čas.

 

Dejte si čaj, kafíčko a upečte si něco dobrého! Stačí obyčejné listové těsto, naplnit jablky, dochutit skořicí a přidat rozinky. Použijte formičky se vzorem, které vykouzlí tu správnou atmosféru. Oříšek, lísteček nebo malá bábovička a pak si představte tu úžasnou vůni jablíček...Inspiraci na formy najdete na Bonami. Ulovte tam i něco na Vánoce

 
Pak se podívejte  jaké knížky máte v knihovně nebo objednejte ty z mých typů. Zakoupíte je na ANAG. Sedněte do křesla, zachumlejte se a čtěte!

KAIZEN- japonská metoda psotupné změny návyků od Sarah Harvey. Slovo kaizen zná většina z nás z práce, hlavně z výrobních firem. Neustálé zlepšování, změna, zkrátka odstranění toho špatného. Zkuste to doma! Chce to trpělivost, ale jde to! Budete žít klidnější, ale hlavně šťastnější život!


Vítězové nikdy nepodvádějí- a to ani v těžkých časech, Jon M. Huntsman. Přiznám se vám, že tuhle knížku jsem si zamilova už podle názvu. Viděla jsem v tom nápisu vše, co se mi honilo za poslední měsíce hlavou. Vyhrála jsem s Bibim titul nejkrásnější čivava ČR a uvědomila jsem si, že to bylo vždy férově a čistě, tak jak to má být, tak jak to mám v životě nastaveno a nikdy by mě to nenapadlo jinak. I tak mi knížka pomohla k tomu, že dokážu chránit svou čest, když jdu proti proudu, jak vybudovat něco, co přetrvá, když mi ostatní vnucují opak, jak převzít odpovědnost, sestavit silný tým a podělit se o úspěch, který jsem si tak tvrdě vybojovala. Staňte se i vy vítězem a nemusí jít jen o poháry! Vaše osobnost bude silnější a vy zdoláte spoustu překážek, které vám živt připraví.
 

Dalším tipem, je kniha Jednoduše buďte úspěšní- žijte svůj sen od Pierra Franckha. Řekne se to hodně jednoduše, ale definujte si, co je slovo úspěch pro vás. Jsou to peníze? Láska? To, že opravíte starou poličku nebo skočíte šipku do bazénu? Tato knížka vás naučí pohledu na úspěch, toho , že si jich máte vážit a to že byste měli věřit především v sebe sami, pak totiž budete žít své sny

"Pokud nevíš, kdo opravdu jsi, začneš věřit tomu, co o tobě říkají druzí."....otevřete tu správnou kapitolu a objevte kdo opravdu jste.

Holka, vzchop se! – Nevěř lžím o tom, kdo jsi, a buď sama sebou, napsala Rachell Holiss. Toto je podobná kniha jako ta předchozí, je psaná jinak, takovou lidskou, ženskou formou. Není divu, Rachel, autorka, založila webovou stránku a vlastně je takovou blogerkou. Její texty jsou čtivé, více zaměřené na ženy a jsou psány humorně, přesně tak, jak to my holky máme rády. Tahle knížka je takovou oddychovkou, ale zárověň v ní jsou myšlenky, které najdete v ostatních knihách. Kdo z vás nechce číst poučky a chce si za "návodem" představit reálnou osobu, příběh, sáhne po tété knížce a při čtení se i zasměje.

Máte vybráno? Knížky jsou skvělým tipem na dárky. Možná o někom víte, kdo by si rád ujasnil myšlenky a potřeboval ve svém životě něco změnit. 


#piarko #JaneTestuje #JanesMoments

1 komentář:

  1. To jsou moc hezké tipy, rozhodně ta kniha buďte úspšní mě hodně zaujala.

    LenaČerge

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane