2021/08/19

Krkonoše- Dřevařská cesta

Pojďte se mnou projít krásy hor a načerpat energii. Stačí se obout, sbalit bágl a můžeme jít.

 
Je to to nejjednodušší co můžete udělat, extra dlouhé přípravy nejsou potřeba. Do batohu si dejte lahev s vodou (min.1,5 l), foťák a malou sváču. 
 
Já jsem měla jasný cíl- vyrazit do Špindlu a defacto celý den strávit "nad" vírem centra. Moje cesta byla jasná- Bouda Bílé Labe a Dřevařská cesta . Den předem jsem se koukla na web, kudy půjdu, ale jak to tak ve většině tipů na výlet je, už na začátku jsem byla ztracená.

Zaparkovala jsem na P3 Medvědín a dle popisu co jsem našla na netu jsem už měla jít dál. Ale kam? Tak abyste netápali, rovnou řeknu zajděte k lanovce, kde můžete využít i bezplatné WC. Jakmile koukáte na lanovku, zvolte cestu vpravo a jděte....až po několika stovkách metrů je rozcestník a pak už víte kudy kam. Modrá šipka směr Bouda Bílé Labe je tou správnou volbou.


Trasa ze Špindlu je vhodná i pro vozíčkáře je totiž asfaltová. Počítejte však s tím, že vede do kopce. Po pravici se můžeme kochat pohledem na Bílé Labe, kde je řada zajímavých zákoutí a vodopádků, které vám doslova vykouzlí pohlazení na duši.


Počasí nám přeje a sluneční paprsky se nádherně odráží na vodní hladině. Každý si tu najde své místo. Zhruba v půlce trasy, pokud jdete s dětmi, můžete k odpočinku využít malého hřiště.
 
 
 
 

Na túru jsem vyrazila s Bibim, který je vždy neuvěřitelně plný energie a celou trasu cupital po svých. Párkrát jsme sedli na kameny u vody, aby se napil a doplnil energii.  Samozřejmě dostal i nějakou tu mňamku ve formě pamlsků. 


"Občerstvovací" zastávkou po 6 km je Bouda Bílé Labe. Vlastně je to jediné občerstvení na trase. Rozhodně tu doporučuji zastavit. Jejich borůvkový knedlík je dokonalý a přijde vhod.
 

                                                                
Po obídku je čas jít. Je na vás, zda se vydáte zpět a nebo budete pokračovat dále. Zde však upozorňuji, že začíná to pravé dobrodružství a trasa už není úplně vhodná pro kočárky. My se rozhodli pro "žlutou", tedy cestu Dřevařskou.
 
 

Z hluboka se naděchněte...otevírají se vám nádherné výhledy na Krkonoše a možná tam někde v dálce zahlédnete i Pána hor.

Tato cesta nebývá úplně turisticky rušná, my potkali asi pět lidí.

Podél Dřevařské cesty je několik laviček, kde se můžete posadit a kochat se. My se tu pohybovali v odpoledních hodinách, kdy sluníčko hodně pálilo a Bibi tak musel častěji doplňovat tekutiny.


Cesta utíká docela rychle, je totiž stále na co se dívat, že ani nevnímáte kilometry v nohách. Skoro na konci cesty už vidíte Špindl a já už přestala sledovat značení, neboť mi bylo jasné, že z kopce dolů dojdu do centra a poté na parkoviště.

Trasa cca 13 km, vhodné i pro děti, pro vozíčkáře jen k Boudě (viz výše).

Jak se na takový výlet vybavit? Základem jsou dobré boty! Mě nejvíce vyhovují Adidasky, které mi nikdy neodřou nohy, jsou pohodlné a mohu v nich nachodit i stovky kilometrů. Koupíte v obchodě D-SPORT. Oblečení zvolte lehké, do batohu doporučuji sbalit větrovku. Nezapomeňte na vodu, případně i nějaké ovoce či tyčinku. 

kalhoty: Tchibo// triko: Reserved// šátek: New Yorker// batoh: Decathlon// boty: D-Sport// Bibi: souprava z Funky Dog


#CeskemSePsem #Janesmoments #HolkaScivavou #TipNaVylet #Krkonose
           



Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane