2016/11/27

XMax Baking + 1st Advent Giveaway



První adventní neděle
Máte už vánoční výzdobu, pečete cukroví, píšete Jěžíškovi a začínáte být ve stresu?

Já jsem v klidu. Pořád mám podzim a nějak to zatím neprožívám. Nemám jestě nic, ani cukroví, ani dárečky a do vánočního úklidu se mi absolutně nechce. Výzdobu jsem zatím neřešila. 


Nicméně vánoční čas je tu. Ta lahodná vůně perníčků, lineckého cukroví. Což mi připomnělo, že Nespresso má nějakou vánoční limitku kávy a jen co budu v Praze, chci si jí koupit.

V týdnu jsem byla na akci s Žena-in, což není nikdy žádná nuda. Tentkráte jsem byla v roli degustátora, zatím co ostatní pekli, protože ten den jsem už měla za sebou dvě pracovní konference a vstávala jsem před patou.



Holky pekly jak o život. Perníčky, nádherné hvězdičky a ochutnávala se i vánočka a masíčko z Globusu, který byl partnerem stejně jako Hera máslová. No řeknu Vám, druhý den jsem musela do fitka a dát si pořádně do těla.






Jaké vlastně nejraději pečete cukroví a kolik pečete druhů? To mi napište do komentáře a nezapomeňte dát like mému facebooku a dopsat svůj email. Rovnou si totiž zasoutěžíme o silikovou formičku na makronky plus razítko na sušenky, slevovou kartičku do Douglas a notýsek. 

Soutěž trvá do příští neděle, kdy vyhlásím druhou adventní soutež a sdělím vítězeté první.

Tuto cenu do soutěže nevěnovala žádná společnost, pořídila jsem ji pro Vás sama!

Držím palce a nestresujte se.



Forma na makronky se může hodit i na následující  recept, který jsem objevila na Pečení je radost

Pistáciové dortíčky:
Ingredience na těsto: 300 g cukru 
                                  100 ml vody
                                  150 g bílků
                                  100 g cukru do bílků
                                  250 g najemno namletých mandlí
                                  zelená potravinářská barva

Krém: 1 pistáciový puding
           500 ml mléka
           150 g krupicového cukru
           250 g tuku Hera máslová příchuť

Postup:
Vodu s cukrem a barvou vaříme 15 minut na plno. Mezitím si vyšleháme bílky s cukrem do pevného sněhu. Po uvaření cukrový rozvar přilijeme za stálého šlehání k bílkům a šleháme, dokud směs opět nezačne houstnout. Nakonec ručně přimícháme mleté mandle a pomocí sáčku stříkáme na plech jednotlivé bochánky, které pečeme na 150 °C cca 20 minut. Po vychlazení slepujeme krémem.

Na krém uvaříme mléko s cukrem, přidáme škrob rozpuštěný v troše studené vody a společně vaříme do zhoustnutí. Necháme dobře vychladit a poté všleháme tuk Hera máslová příchuť.

Hotovým krémem slepujeme jednotlivé sněhové placičky.

34 komentářů:

  1. Jsem na tom stejne, cukroví ještě nepecu, žádný dárek koupený ještě nemám, menší vánoční výzdobu jsem udělala na rychlo, aby se neřeklo, že nic není 😂😂 a na úklid se vrhnu až dva dny před vánoci 😂😂 teď se Soustředím na školu, takže vánoce jdou zatím mimo mě 😂

    Jinak cukroví peču, kolem 15ti druhů např. perníčky, kokosky, medvědí tlapky, rohlíčky, cukroví z lineckého těsta, vosí hnízda,trubicky.
    nelarichterova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ja jdu vyndat aspon vanocniho soba :), snad to behem druhe adventni nedele nachystam. Tolik cukrovi obdivuji!

      Vymazat
  2. Fb eva richterová
    Ervulenka@seznam.cz
    Na Vanoce pečeme mezi 10-20 druhy. Nejraději pecu linecke, pernicky a rohlicky. Loni jsem delala poprve cokoladove lanyze a ty sly hodne na odbyt.

    OdpovědětVymazat
  3. Zatím jsem s tchyní pekla linecké, protože jsem se to teprve učila. A během prosince se ještě chci doučit vosí hnízda, protože po těch přímo slintám.
    philosoraptorka@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  4. fb Nika Benko
    n.princess@azet.sk
    :D ja pečiem malo ale vždy dobre , mam overene nejake veganske keksiky a hlavne bananove muffinky :D je to na vianoce cudne ale kazdemu to strasne chuti !

    OdpovědětVymazat
  5. FB: Zdeňka Martináková
    zdenkamartinakova@gmail.com
    S mamkou pečeme 2 druhy. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Cukroví letos nepeču, protože jsem na Erasmu, takže k tomu nemám úplně podmínky, ale jinak mám moc ráda perníčky a vanilkové rohlíčky :) no ale jinak s mamkou spíš spoléháme na babičky, protože obě pečtou tak 10 druhů určitě :D
    FB: Eliška Vrbová
    mail: vrbova.eliska@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eliško, třeba zkusíš něco místního.

      Vymazat
  7. Anonymní11/29/2016

    Cukroví pečeme každý rok dohromady s dětmi a babičkami, takže práce jde rychle od ruky a ještě se při tom skvěle bavíme, zapálíme se svíčku, povídáme si a je to hrozně bezva když se takto všechny sejdeme a máme dámskou jízdu. Pečme tak 10 druhů cukroví.
    olga.braunova@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Nejraději pečeme vanilkové rohlíčky linecké perníčky kokosové pusinky a kokosové kuličky to nám na vánoční stůl stačí :)
    kutrovavendula@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Peču jen z lineckého - slepované :) Nahoru dám oříšek a to je best! Pak ještě dělám perníčky, ale to je tak všechno. Ještě nejsme pořádně "rozpečená". Bydlím sama nějakých 6 let a většinou nám peče přítelova maminka, protože ta péct poskromnu nedokáže :D Takže samozřejmě tento dar s radostí přijmu :) Ale letos budu mít pomocnici na vykrajování. Dceři jsou dva roky, tak něco málo upečeme spolu. Bude to naše premiéra ve dvou :-* sleduji na facebooku jako libuska.krizova a mailík je marcrazy@centrum.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Peču pusinky, kokosové, oříškové, perníčky, kuličky nepečené, ořechové oříšky.

    pp.artep_seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  11. Jak je mým zvykem, vše dělám na poslední chvíli. :-) a samosebou ve stresu, tak předvánoční stres je vždy krátce před Vánoci. Adventní věnce jsem udělala před první adventní nedělí, i výzdobu truhlíků, a to hlavně z důvodu, že mám rok a půl starou holčičku, tak abychom to měly hezké.:-) Třeba až přibude další holčička, tak se budu více dopředu snažit mít vše připravené. Na cukroví se stále každý den chystám, ale nestíhám to, prostě to nejde. Těším se, až holky povyrostou a budou mi se vším pomáhat, a společně si přípravy na Vánoce budeme užívat bez stresu...:-) fiedlerovam@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ...na poslední chvíli to znám, dobře:)

      Vymazat
  12. a prosím přidejte mi odkaz na Váš facebook, abych mohla olikovat, protože se mi přes uvedený link nezobrazuje. Děkuji. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo, posílám https://www.facebook.com/JanesMoments/

      Vymazat
  13. Nejraději máme doma raw kuličky, protože jsou víceméně zdravější tak můžeme mlsat :) ale samozřejmě pečeme i klasiku jako třeba linecké :) Většinou maximálně 5druhů pro tu vánoční atmosféru a taky proto, abychom měli co shazovat :D va.lucinka@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  14. Anonymní12/03/2016

    Fb Hanka Stuchlíková
    stuchlikovahana@email.cz
    Nejraději peču linecké, vanilkové rohlíčky a pusinky. :) Tento rok mám v plánu i vánočku, tak snad se podaří.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Domácí vánočka je nej! Moje babička uměla úžasnou a vždy mě s ní pečení bavilo.

      Vymazat
  15. Na Vánoce peču 4 druhy - linecké, vanilkové rohlíčky, perníčky a vosí hnízda, tyhlety mají podle mě takovou tu typickou vánoční vůni, která dotváří sváteční atmosféru :-)
    yanacze@yahoo.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, přesně tak, také je mám spojené s tou vánoční vůní. Tak ať se podaří!

      Vymazat
  16. Cukroví milujeme celá rodina. ještě letos jsme pekly asi přes 15 druhů. Letos jsme to stáhli. Nejvíce ale miluji perníčky, linecké, vosí úlky, sádelníčky, kokosky, vanilkové rohlíčky a určo jsem ještě na něco zapomněla :D

    Sleduji jako Tea Máslová :) terina.maslova@gmail.com

    OdpovědětVymazat
  17. Moje máma je blázínek a už má napečeno 10 druhů, protože u nás se cukroví jí snad celý prosinec. :D

    wormake@seznam.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane