2018/06/14

Snídaně v trávě, pojďte piknikovat a načerpejte energii


Miluji ta rána, kdy si mohu vychutnávát šálek kávy jak dlouho chci. To je ovšem málokdy a o to víc si jich cením. Je fajn jen tak si sama popřemýšlet nebo se potkat s přáteli a začít den společnou snídaní.
Slunečná rána dovolují posezení venku! Když si navíc vezmene košík s jídlem (piknikový a rovnou třeba s plnou výbavou), deku a zajdete do parku, zkrátka do přírody, TA rána budou kouzelná a nabijí vás ohromnou dávnou energie. Zkuste to! Automaticky vypnete a spadne z vás stres


Co si vzít na piknik či snídani v trávě? To co máte rádi! Slané, sladké, ovoce, zeleninu, pečivo, kelímek s kávou nebo limonádu......a vemte si klidně i knížku a nebo psího parťáka jako já. 
O víkendu se dá piknik protáhnout na brunch a může to být i fajn tip na oslavu narozenin nebo na blížící se konec školního roku.




....jasně, že také kousek dostal, když se tak díval.


Hezké ráno a snídaně hned chutná jinak. Nemyslíte?


Limonády moc nepiji, ale Bohemsca je 100% přírodní limonáda, prémiová česká! Kombinace okurky a máty je nej! Koupíte ji např. na Alkohol.cz. Brčko je fajn, ale kdo rád i v trávě pije ze skleniček, může zkusit i nerezové a dát si vínko, na oslavu venku jsou tuhle skleničky doslova luxuní.




Jelikož jsem měla možnost díky Blogerkám vyzkoušet mraženou zeleninu a ovoce od značky Dione, použila jsem je k přípravě "snídaně" .

RECEPTY:

Roztomilá sklenička:

Na dno skleničky dáme müsli (osobně mám ráda Crownfield Crunchy Choco&Cocoa z Lidlu). Skvěle chutná a jsou v něm přimíchány kousky bílé i tmavé čokolády. Další vrstvu tvoří bílý jogurt (Skyr), následuje malinová dřeň od Dione. Na poslední vrstvu jogurtu jsem dala kokosové šupinky a doprostřed dřeň, kterou jsem dozdobila kousky čokolády. Jelikož je dřeň zmrzlá, krásně vše vychladí a tato sklenička je  příjemně osvěžující a než vše převezete na "místo", kde budet piknikovat, chutě se krásně spojí.


Tvarohovo- jahodové koláčky:

Na těsto potřebujeme: 180 g špaldové mouky, 2 lžíce cukru, špetku soli, 110 g másla, 45 g ztuženého tuku,  5 lžic studené vody

Na náplň: 250 g polotučného tvarohu, 50 g cukru, balíček vanilkového cukru, 300 g jahod (Dione Jahody plátek extra, nechte je lehce rozmrznout) 
Vejce na potření.

Ingredience na těsto smícháme, s tím, že tuk nastrouháme najemno a  těsto vypracujeme dohladka. Poté necháme cca 2 hodinky odpočívat v lednici.
Těsto vyválíme a dáme do formy či do více forem, což jsem zvolila já. Naneseme tvarohovou náplň a poskládáme jahody. Povrch potřeme vajíčkem a dáme péct na cca 180 stupňů po domu 40 min.


Zasněžené zapečené jahody:

Dle velikosti pečící formy dejte do nádoby množství jahod,. Opět jsem použila jsem plátkové mražené jahody Dione, které jsem nechala lehce roztát. Do jahod přimícháme krupicový cukr na malou formu (jednu porci) cca 2 lžičky a hrst mandlí ( blanšírovaných plátkových, kupuji v Lidlu). Vhodné jsou i oříšky. 
To vše pokryjeme sněhovou vrstvou tj. vyšlehaným sněhem z bílků. Já zvolila jen takovou lehounkou, vláčnější vrstvu, ale pokud vyšleháte větší a hutnější množství sněhu, můžete mít na zapečených jahodách doslova sněhovou nadílku, která se dá nanést zdobícím sáčkem a zapečená bude vypadat skvěle, doslova jako sněhová peřina. Dezert se peče cca 10 min při 150 stupních.

 
Slané tyčinky s dipem:



Existuje mnoho variant a je na vás, na jakou budete mít chuť. Já připravila mix z listového těsta.  Některé jsem nechala rovné a část byla vrtulkovitá. Tyčinky stačí posypat mletou červenou paprikou,  sýrem a do těch zatočených dát ochucený špenát (Dione Listový špenát řezaný).

Dipy: Červený:  Smícháme červenou papriku, tvaroh, sůl, pepř a česnek. 
          Zelený: Rozmrazíme listový špenát řezaný (Dione) a dobře z něj vymačkáme vodu. Kdo nemá                         rád v dipu větší kusy listů, překrojí špenát ještě na menší kousky. Přidáme smetanu,                              majolku, vegetu. 

Nemusíte se bát, že by chuť mraženého špenátu a jahod byla mdlá. Dione je česká značka, jež dbá na kvalitu a všechny procesy od pěstování, sklizně a zpracování jsou pečlivě kontrolovány! 
Produkty neobsahují žádné umělé konzervanty, barviva ani stabilizátory! 
Nevím jak vy, ale já mám v mrazáku vždy jeden sáček mražené zeleniny i ovoce. Někdy se stane, že nestihnu nakoupit, nebo naopak rádoby "čerstvé" potraviny, které mám v lednici nejsou k použití.

...teď už se posaďte a pojďte načerpat energii...


Bibi se vyfešákoval ručně šitým obojkem značky Collars.cz. Ví totiž, že pruhy jsou in. Moc mu to sluší!



8 komentářů:

  1. Anonymní6/14/2018

    Stra3ne moc jsem se zamilovala do Bibiho. Je krasnej a uplnej fotomodel.

    OdpovědětVymazat
  2. Anonymní6/18/2018

    Husty, to je na Stepance? Krasny to mas. M:)

    OdpovědětVymazat
  3. Anonymní6/20/2018

    To asi není bezlepkový piknik, že? :-( V.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Vláďo, jde to bezlepkově to se neboj

      Vymazat
  4. Na pikniku jsem nikdy nebyla. To musí být príma :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nelinko, pikniky jsou super. Stačí vzít pár věcí,domluvit se s kamarády a vyrazit.

      Vymazat

Děkuji za tvůj komentář. Jane