2023/10/11

Podzim a imunita

Podzimní počasí nám někdy dává pořádně zabrat. Střídání teplot, sluníčko, déšť, sychravo, zkrátka změny počasí si zahrávají nejen s naši náladou, ale i zdravím. Jak je na tom váš imunitní sytém? Trpíte na rýmičky, chřipky, kašel či další během podzimního počasí? Za pravdu mi dají maminky malých dětí, že toto období je pro ně velmi náročné,

„Imunitní systém lze vytrénovat a připravit ho na to, že se s nějakým patogenem potká. Prevence je důležitá především u dětí, u kterých imunitní systém ještě vyzrává a nemusí mít dostatek zkušeností ani paměťových buněk k tomu, aby si předchozí odpověď na patogeny pamatoval. Proto bývají děti nemocné častěji než dospělí. Nicméně existuje celá řada postupů, jak jejich imunitu podpořit. Základem je pestrá strava bohatá na ovoce, zeleninu a mléčné produkty a dostatek pohybu,“ vysvětluje MUDr. Peter Szitányi, Ph.D. z Kliniky pediatrie a dědičných poruch metabolismu VFN a 1.LF UK.- (Zdroj: Tisková zpráva Danone)

Pojďme se zkusit vyhnout všem nepříjemnostem a bojovat proti bacilům a udělat si podzim hezčí!

Jak?

Sport a otužování

Rozhodně nechci, abyste začali běhat maraton, ale zajděte na delší procházku, jděte se protáhnout, no a pokud již sportujete, zkuste něco nového. Otužování je také fajn, ale musíte k němu najít cestu, já ji zatím nenašla, ale mám řadu kamarádek, které se do toho pustily a chřipka se jim vyhýbá.




Odpočinek a relax

Dnešní hektická doba si to žádá a já osobně moc odpočívat neumím. Sama jsem si dala za cíl, občas vypnout. Zajít si na masáž, přečíst si knížku, zkrátka "vypnout" mozek.

Za mě doporučuji wellness ( mám pro vás super slevu!!!) nebo oddych v Levandulovém údolí!



Zdravá a pestrá strava

Základ nejen pro naše zdraví! Pravidelnost a pestrost. Od snídaně po večeři. Nezapomínejte ani na  vitamíny, případně doplňky stravy, dle vašeho zdravotního stavu.

Já pravidelně od podzimu přidávám Actimel. Piji jej celoročně, ale přiznám se, že v létě na něj zapomínám. Tudíž jsem ráda, že jsem si díky tiskovce, na které jsem nedávno byla, připomněla, že bych na něj opravdu neměla zapomínat! Actimel je totiž obohacen i o vitamín D, který v létě dostáváme do těla hlavně díky sluníčku, ale v zimě je to těžší. Konzumací jedné lahvičky Actimelu během snídaně tak můžete odstartovat svůj den a dodat svému tělu také důležité vitaminy.


Actimel má i variantu pro děti a díky hravým obalům jej bude snadné dětem dát. Co myslíte?



A proč vlastně Actimel?
Actimel je ideální na začátek dne
Dodává tělu extra dávku vitamínů D a B6
Podporuje také zdraví vašich zubů a svalového systému
a navíc- Holky, vejde se do každé kabelky a ta lahvička je cute- tj.dospělácké Actimely jsou nově bez plastové etikety (recyklace a snížení množství odpadních plastů)

Jakou příchuť zvolíte???



Na večer doporučuji čajíky. Zachumlání se do deky a relax.


#Janesmoments #Actimel #Imunita #podzim

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za tvůj komentář. Jane